D66 Breda presenteert kandidatenlijst voor Gemeenteraadsverkiezingen 2022

D66 Breda presenteert de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Met deze mix van ervaren en nieuwe gezichten vertrouwt D66 erop alle Bredanaars te kunnen aanspreken en – na de verkiezingen – goed te kunnen vertegenwoordigen. Voorzitter Bart Nieuwdorp: ‘’We zijn er trots op dat we Breda zo’n diverse kandidatenlijst kunnen bieden.’’

Team D66 Breda - Beeld: Reginald Kluijtmans

De lijst wordt aangevoerd door raadslid en woordvoerder wonen Bart Lauwen, die voor de zomer al door de leden van D66 Breda tot lijsttrekker werd verkozen. Hoogste nieuwkomer op de lijst is de 33-jarige Lottie van Kelle (plek 2), werkzaam als beleidsadviseur Europa bij het CNV, die voortvarend aan de slag wil gaan met de klimaatambities om Breda groen en duurzaam te maken. Huidig wethouder op onder andere stedelijke ontwikkeling en klimaat, Tim van het Hof, staat op plek 3. Hij wil verder bouwen aan de grootstedelijke ambities van Breda. Een ander bekend gezicht is Joyce de Goede (plek 4). De afgelopen vier jaar heeft zij zich al ingezet voor kansengelijkheid in Breda, na de verkiezingen wil ze verder om de kansenongelijkheid verder aan te pakken. Huidig fractievoorzitter Joek van Pul (plek 5) wil nog vier jaar aan de slag voor een goede vitale Bredase economie, die sterker uit de coronacrisis komt.

Op plek 6 vinden Bredanaars in maart Customer Due Dilligence analist, Talitha Korsmit op het stembiljet. Dit pas aangetreden burgerraadslid wil Breda progressiever maken en focust op wietteelt en ondermijning. Horecaspecialist en woordvoerder mobiliteit Patrick Smans staat op plek 7 en is gedreven om van Breda een levendige stad te maken. De 20-jarige Soufian Kappé (plek 8) wil als PABO-student zich zowel inzetten voor studenten als voor gelijke kansen in het onderwijs in Breda en Samer Al-Balawneh (plek 9), student Bouwkunde, wil van Breda een nog groenere stad maken met natuur-inclusief bouwen. Op plek 10 staat hogeschooldocent René van Kuijk, die aan de slag wil met preventie en transformatie in het sociaal domein.

De cultuursector vindt vertegenwoordiging bij Patrice Matthee (plek 11), die al jaren binnen de kunst en cultuur werkt en dat geluid nu graag ook in het stadsbestuur wil laten doorklinken. Cornell Scherrenburg (plek 12) is in het dagelijks leven werkzaam bij het kadaster en vanuit die ervaring in staat om de koppeling te leggen tussen het oplossen van de wooncrisis en de klimaatuitdaging. Een andere klimaat-kandidaat is de van oorsprong Argentijnse Marcela Laguzzi (plek 13), werkzaam bij het waterschap. Ondernemend Breda kan in maart bij ondernemer en business adviseur Mervin Haans (plek 14) terecht, die de stem van het MKB vertegenwoordigt. Wouter Quirijnen (plek 15) is een trouwe NAC-supporter en brengt zijn liefde voor de club én de stad mee de campagne in.

Enkele in het oog springende lijstduwers zijn huidig wethouder Marianne de Bie (op 47), Eerste Kamerlid Carla Moonen (op 48), Tweede Kamerlid Faissal Boulakjar (op 49) en voormalig wethouder Paul de Beer (op 50).

De lijst staat dus vol met nieuw en ervaren talent dat ieder op diens eigen manier gemotiveerd is om met hart en ziel aan de slag te gaan om te zorgen voor kansen voor iedereen, het oplossen van de klimaatcrisis en betaalbare huizen voor elke Bredanaar. Lijsttrekker Bart Lauwen: ‘’Dit is een verhaal voor een stad waar we trots op kunnen zijn, waar we voorop durven te lopen. Dat is ons Breda, daar gaan we voor. We hebben de afgelopen vier jaar het verschil kunnen maken, met onze ambitie kunnen en willen we de grootste worden in Breda. Voor een Breda waarin we iedereen vrij laten, maar niemand laten vallen.’’

Complete lijst

De complete lijst ziet er als volgt uit:

1. Bart Lauwen; reeds eerder verkozen als lijsttrekker
2. Lottie van Kelle (Princenhage)
3. Tim van het Hof (Tuinzigt)
4. Joyce de Goede (Ginneken)
5. Joek van Pul (IJpelaar)
6. Talitha Korsmit (Belcrum)
7. Patrick Smans (Blauwe Kei)
8. Soufian Kappé (Centrum)
9. Samer Al-Balawneh (Effen/de Rith)
10. René van Kuijk (Centrum)
11. Patrice Matthee (Blauwe Kei)
12. Cornell Scherrenburg (IJpelaar)
13. Marcela Laguzzi (De Heuvel)
14. Mervin Haans (Princenhage)
15. Wouter Quirijnen (Brabantpark)
16. Sjoerd Looijen (Fellenoord)
17. Isis van Dijk (Blauwe Kei)
18. Bart Nieuwdorp (Boeimeer)
19. Mustafa Mohammed (Hoge Vucht)
20. Chantal Schaap (Prinsenbeek)
21. Mieke Nuijen (Ulvenhout)
22. Cor Berkhout (Teteringen)
23. Peter van Wijmen (Bavel)
24. Jeroen Slobbe (Haagse Beemden)
25. Sophie de Boeij (Princenhage)
26. Joost Hermus (Belcrum)
27. Jens van Breemen (Centrum)
28. Frank Nouws (Centrum)
29. Abel Nijdam (Prinsenbeek)
30. Bernice Scheurkogel (Haagse Beemden)
31. Martijn de Schepper (IJpelaar)
32. Annette Pieters (Ruitersbos)
33. Cas van Son (Zandberg)
34. Tim Dingemans (Centrum)
35. Dirk Renckens (Westerpark)
36. Rasha Ismail Kooistra (Zandberg)
37. Rob van den Bosch (Brabantpark)
38. Hans van Mensvoort (Brabantpark)
39. Marc Veldkamp (IJpelaar)
40. Eric de Bruijn (Centrum)
41. Jac Kriens (IJpelaar)
42. Marjolein Schooleman (Ginneken)
43. Reginald Kluijtmans (Belcrum)
44. Willem Krzeszewski (Bavel)
45. Saskia Boelema (Zandberg)
46. Maddy van Hemel (Brabantpark)
47. Marianne de Bie (Bavel)
48. Carla Moonen (Ginneken)
49. Faissal Boulakjar (Teteringen)
50. Paul de Beer (Bieberg)

15.11.2022

De fractie van D66-Breda zoekt een communicatiemedewerker voor 4-8 uur in de week.

08.06.2022

Dinsdag 7 juni presenteerden VVD, GroenLinks, PvdA en CDA het resultaat van hun onderhandelingen.

04.06.2022

Op woensdagavond 1 juni jl. hebben leden van D66 De Baronie een nieuwe voorzitter en secretaris gekozen. Daarmee komt het bestuur weer op volle sterkte en is het weer klaar voor de toekomst.

15.11.2022

De fractie van D66-Breda zoekt een communicatiemedewerker voor 4-8 uur in de week.

08.06.2022

Dinsdag 7 juni presenteerden VVD, GroenLinks, PvdA en CDA het resultaat van hun onderhandelingen.

04.06.2022

Op woensdagavond 1 juni jl. hebben leden van D66 De Baronie een nieuwe voorzitter en secretaris gekozen. Daarmee komt het bestuur weer op volle sterkte en is het weer klaar voor de toekomst.