Henk Wijkhuisen stopt als wethouder

Onze wethouder Henk Wijkhuisen heeft aangegeven op korte termijn (dat wil zeggen: per 27 mei) zijn wethouderschap neer te leggen.



In zijn eigen woorden: “In de afgelopen maanden heb ik enkele serieuze waarschuwingssignalen ten aanzien van mijn gezondheid gekregen. Ik heb besloten deze signalen serieus te nemen en mijn taken rond het wethouderschap neer te leggen. Ik wens mijn mede-collegeleden, de gemeenteraad van Bloemendaal en zijn voorzitter alle goeds en bedank hen voor de samenwerking in de afgelopen jaren. In die samenwerking zijn veel mooie resultaten geboekt. Het is mijn overtuiging dat Bloemendaal zowel bestuurlijk als ambtelijk die koers vast zal houden.”

Als afdeling zijn we Henk erg dankbaar voor zijn inzet de afgelopen jaren. Het is naar voor hem dat hij dit besluit heeft moeten nemen, maar het is wel een verstandig besluit. Fractie en afdelingsbestuur buigen zich op korte termijn over de opvolging. Uiteindelijk is het aan de raadsfractie  om namens D66 een nieuwe wethouder voor te dragen aan de gemeenteraad.