Alice Jeltes

Beeld: Alice Jeltes

Gemeenteraadslid

  • Klazienaveen
  • Bloemendaal

“Bloemendaal is een prachtige groene gemeente, nu moet Bloemendaal de komende jaren ook een duurzame gemeente worden.”

Alice is het vierde fractielid van D66 in de gemeenteraad van Bloemendaal.

Alice is zeer ervaren. Zij al sinds 1993 lid van D66 en heeft zich de afgelopen twintig jaar op talloze manieren voor de afdeling ingezet. Als raadslid, als fractievoorzitter, in het campagneteam, als coach van fractieleden en als adviseur van het bestuur. We waarderen Alice om haar scherpzinnigheid, haar snelle denken, en de tactvolle wijze waarop ze de wat minder ervaren danwel jongere (bestuurs)leden weet bij te sturen. Alice is het geweten van de afdeling.

In 2022 is Alice, vanaf een niet verkiesbare plek op de kieslijst, weer met vele voorkeurstemmen in de raad gekozen. Omdat ze ruime ervaring heeft met alle onderwerpen in de raad, adviseert de andere fractieleden en fungeert als hun achtervang.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

We moeten Bloemendaal duurzamer maken. Dat is niet eenvoudig omdat we veel oude, grote woningen hebben. Maar we kunnen beginnen bij de woningen waar het wel eenvoudig kan en met het verduurzamen van de gemeentelijke gebouwen zoals bijvoorbeeld de scholen. De technische ontwikkelingen gaan snel, voor die grote oude huizen komt er ook wel een oplossing.

Waarom is het fijn wonen in Bloemendaal?

In Bloemendaal kom je tot rust door de groene omgeving en het strand en de duinen. Maar als je cultuur en gezelligheid wil dan is Haarlem op fietsafstand en ben je ook zo in Amsterdam.
Ik zeg altijd dat ik op de beste plek van Nederland woon. Ik heb het strand en de duinen in mijn voortuin en de steden Haarlem en Amsterdam in mijn achtertuin. Mooier kan het niet!

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

Het verkeer – vooral het strandverkeer – is een probleem. De Zeeweg moet veiliger en er moet meer ruimte voor de fiets komen. Ook moeten kinderen veilig naar school kunnen lopen en fietsen, dus moet de hele gemeente 30-kilometergebied worden.