Duurzaamheid bij evenementen

Berend, Lara en Wesley hebben het college vragen gesteld over duurzaamheid bij evenementen in onze gemeente. Met alle bruisende evenementen in onze gemeente moet er ook aandacht zijn voor duurzaamheid, bijv. door afvalscheiding.

Waarom deze brief?

Als inwoners van Bergen op Zoom gaan we graag naar een leuk evenement in onze gemeente. Op deze evenementen wordt vaak hout of papier gebruikt als verpakkingsmateriaal voor het etenswaar. Drinken gaat nog vaak in plastic bekers. Wij zien echter nog te vaak dat al het afval in dezelfde container gaat en dat er ook helemaal geen mogelijkheid tot afvalscheiding is op de meeste evenementen, een gemiste kans!

Wat willen we bereiken?

Dat de gemeente en de organisatoren van evenementen meer aandacht geven aan duurzaamheid. Dit kan al vrij simpel door een extra afvalbak weg te zetten enkel voor het plastic. Verder kunnen we ook denken aan evenementen die zonnepanelen gebruiken voor hun eigen elektriciteit. We willen een signaal geven dat duurzaamheid altijd moet worden meegenomen en onze volle aandacht nodig heeft. Duurzaamheid is niet vanzelfsprekend!

Brief lezen?

Dat kan! De brief is via deze link te lezen.