Assen kaderbrief 2025

Kaderbrief
Een kaderbrief heeft als doel dat de Raad nog concrete kaders aan het college mee kan geven voor de begroting. Een belangrijk moment tijdens een raadsperiode.

Wij vroegen aandacht voor: ( eerste termijn)
Zet in voor een brede visie op kansengelijkheid en bestaanszekerheid. We willen hiermee een duidelijke stip op de horizon.

Aandacht voor het sportakkoord, met de vraag wat gaan we nou daadwerkelijk zelf concreet doen?

We waren teleurgesteld dat er niets vermeld stond over het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap; samen bouwen, wonen en leven.

En houd Kunst en Cultuur in stand in onze prachtige stad!

En uiteraard de financiën kwam ter sprake. We vinden dat het college voor nu een heldere koers heeft uitgezet met goede uitgangspunten om de stad op het ravijnjaar 2026 ( het fors tekorten van de overheid aan gemeente) voor te bereiden. Betekent bij nieuwe ontwikkeling nog kritischer kijken naar de gevolgen begroting; zo weinig mogelijk overschotten van budgetten en nu al kijken waar we kunnen bezuinigen (deze aanpak is gereed bij eerstvolgende kaderbrief).

Later tijdens tweede termijn spraken we nog over:
– veiligheid in de stad. Zoek de verbinding onderwijs en wijkagent als het gaat om overlast van fatbikes door jonge kinderen.
– veiligheid voor iedereen : respect voor iedereen. We toleren geen bedreigingen van (vrouwelijke) volksvertegenwoordigers.