Horecavisie

Horeca
Horeca is belangrijk voor een stad, ook voor Assen. Het bepaalt voor een belangrijk deel de sfeer in de binnenstad door de plekken te bieden waar inwoners, bezoekers kunnen ontspannen, elkaar ontmoeten en winkelen. Horeca heeft ook een belangrijke functie in de wijken. Horeca op de juiste locaties kan zorgen voor levendigheid, sfeer en gezelligheid. D66 is zeer positief over deze visie, waarbij tijdens de vorige raadsperiode onze D66 wethouder een steentje in heeft bijgedragen.

Nieuwe visie
De oude versie van 2009 was aan vervanging toe. Een visie die sec gericht is op de horeca. Gericht op een duidelijk toekomstperspectief. Die uitnodigt tot het maken van de juiste kwalitatieve verbeteringsslag op de juiste plek. En een nieuwe visie die past bij de agenda van de vrijetijdseconomie.

De uitwerking van de visie in een actieplan
Omdat er diverse trajecten lopen, die de horeca raken, denk aan evenementenbeleid, terrassenbeleid, het convenant Veilig Assen, is een integrale aanpak wenselijk. Daarom ook een actieplan waarbij de regiegroep Binnenstad een actieve rol in heeft.