D66 Arnhem organiseert: Jan Terlouw over de groene metropool Arnhem-Nijmegen

Terlouw opent de avond met zijn perspectief op klimaatverandering. Het leek altijd ver weg, maar niets is minder waar. Na een zomer waarin het nieuwste IPCC-rapport onderstreept werd met overstromingen, bosbranden en stormen is dit urgenter dan ooit. Maar waar staan we, en wat is nodig van politiek en van beleidmakers?

Speciale gast: Jan Terlouw

Na de inleiding door Jan Terlouw volgt een discussie met experts van het Economic Board Arnhem-Nijmegen over wat dit betekent voor de inrichting van onze steden en de kansen voor het stedelijke knooppunt Arnhem-Nijmegen. Van natuurinclusief bouwen, tot groene daken, van een waterstofauto tot grote waterpleinen. De klimaatverandering vraagt om actie. Niet morgen, maar NU!

Datum       30 september 2021
Tijdstip      20.00 – 21.30 uur
Locatie      Rozet Arnhem

Toegang is gratis. Wegens beperkte ruimte is aanmelden verplicht. Er is ruimte voor 120 man, maar er zal ook gelivestreamd worden. Zie daarvoor: https://youtu.be/w00pbwukPUk

Overige sprekers

  • Jan Luijten, Economic Board Arnhem-Nijmegen, cluster Slimme Duurzaamheid
  • Jeroen Herremans, Economic Board Arnhem-Nijmegen, cluster Energy
  • Mattijs Loor, lijsttrekker D66 Arnhem
  • Lusanne Bouwmans, lijsttrekker D66 Nijmegen

Deze thema-avond is een coproductie van D66 Arnhem en de Jonge Democraten afdeling Arnhem-Nijmegen. De avond staat open voor zowel leden en niet-leden en wordt gehouden binnen de dan geldende corona-richtlijnen.