Nermina Kundić

Nermina Kundić - Nermina Kundić tijdens de presentatie van het Arnhems Coalitieakkoord 2022-2026 op 1 juni 2022 (toen nog als kandidaat-wethouder) Beeld: Rutger Jansen

Nermina Kundić is namens D66 Arnhem wethouder Onderwijs en Jeugd, Duurzame Mobiliteit en Economie. Daarnaast is zij de tweede locoburgemeester.

  • 48 jaar
  • Travnik in Bosnië Herzegovina
  • Arnhem
  • Zij/haar

Nermina Kundić brengt ruime ervaring als wethouder met zich mee en heeft bewezen zich snel te kunnen aanpassen aan het werken in een nieuwe gemeente. Daarnaast brengt ze een frisse blik van buiten. D66 Arnhem heeft haar leren kennen als zeer aanspreekbaar, energiek en verbindend.

Zij is een bevlogen groen-progressieve politica en deed als wethouder eerder ervaring op met de portefeuilles onderwijs en jeugd, duurzaamheid en circulariteit en verkeer en vervoer. Ze houdt van de uitdaging van complexe veranderopgaves en realiseert daarbij verbinding en draagvlak.

Als wethouder in Arnhem, gaat zij zich bezighouden met een aantal belangrijke uitdagingen waar deze stad voor staat: het vergroten van kansengelijkheid voor de Arnhemse jeugd, de overgang naar duurzame mobiliteit en een toekomstbestendige, groene en circulaire economie in onze stad.

Wijkwethouder

·   Alteveer
·   Cranevelt
·   Geitenkamp
·   Monnikenhuizen
·   Velperweg en omgeving