Pride Photo Exhibition komt naar Arnhem

Foto uit de Pride Photo Exhibition 2022. Via zijn foto’s brengt de Indonesische fotograaf Yoppy Pieter in beeld hoe transvrouwen in zijn land de uitbraak van Covid-19 het hoofd bieden terwijl ze door hun families zijn verbannen. Beeld: Yoppy Pieter

Haal de Pride Photo Exhibition naar Arnhem,” was afgelopen juli de oproep van D66-raadslid Suzan Kemperman aan het college. Dat is nu gelukt. Van 25 november tot 18 december is de fototentoonstelling over diversiteit te zien in onze stad.

Oproep met toezegging

Tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces stelde D66 samen met PvdD, Volt, GroenLinks en CDA vragen aan het college of de Pride Photo Exhibition ook door Arnhem gefaciliteerd kan worden. De partijen sloten zich aan bij de oproep van COC Midden-Gelderland om de reizende fototentoonstelling naar onze stad te halen. Suzan Kemperman: “Arnhem is als regenboogstad bij uitstek een plaats waar zo’n tentoonstelling plaats kan vinden.” Wethouder Van de Geijn was positief en zegde toe met COC Midden-Gelderland de mogelijkheden te onderzoeken.

Respectvol

De Pride Photo Exhibition toont de winnende foto’s van de Pride Photo Award. In Arnhem zal de gratis openluchttentoonstelling van 25 november tot 18 december te zien zijn op het Gele Rijdersplein. Kemperman: “De tentoonstelling is belangrijk voor de zichtbaarheid van LHBTI-personen en stimuleert om op een respectvolle manier na te denken over genderdiversiteit. Iedereen mag zijn wie die is en wie die wil zijn. Daar mogen we best even bij stilstaan. Ook in Arnhem.”