Oproep: fractievolgers gezocht

Fractie D66 Arnhem, v.l.n.r. Dennis Weijers (fractievolger), Mattijs Loor (fractievoorzitter), Carolien Zwijnepoel (raadslid), Joris Brandts (raadslid), Suzan Kemperman (raadslid), Marnix Wiechers (fractievolger tot najaar 2023), Wimer Heemskerk (raadslid), foto mei 2023. Beeld: Lonneke Kranendonk

De raadsfractie wil het team uitbreiden met een of meer nieuwe fractievolgers. Als fractievolger kun je de actieve politiek leren kennen en je verdiepen in dossiers die jouw interesse hebben. Na beëdiging kunnen fractievolgers namens D66 Arnhem het woord voeren in commissievergaderingen. Zo draag je bij aan het werk van de fractie en kun je jezelf politiek (verder) ontwikkelen.

Proces

De fractie zal op basis van de aanmeldingen een selectie maken, waarbij betrokkenheid, motivatie, bijdrage aan het team en diversiteit in expertises en persoonlijkheden een rol spelen. Een gesprek met enkele raadsleden maakt deel uit van de selectieprocedure. Na de selectie kan een kandidaat-fractievolger meelopen met de fractie en zich nader oriënteren op de rol van fractievolger. Het streven is om vervolgens te komen tot een formele, beëdigde functie als fractievolger. Van fractievolgers wordt net als van raadsleden een actieve bijdrage aan de afdeling en zichtbaarheid in de stad verwacht. We zien fractievolgers als volwaardig onderdeel van het team, met bijbehorende inbreng in de fractie, verwachte aanwezigheid en mogelijkheden voor ontwikkeling. Beëdigde fractievolgers krijgen van de gemeente een vergoeding.

Combinaties

De rol van fractievolger kan niet worden gecombineerd met lidmaatschap van het afdelingsbestuur of werkzaamheden als fractiemedewerker. Het combineren van het fractievolgerschap met lidmaatschap van een themagroep is uiteraard geen bezwaar.

Solliciteren

Ben jij een betrokken Arnhemse D66’er en heb jij zin om op vaste basis inhoudelijk bij te dragen aan de lokale politiek? Heb je tijd en zin om op woensdagmiddag aan te sluiten bij de fractievergaderingen en je samen met de raadsleden te verdiepen in boeiende maatschappelijke onderwerpen? Mail dan voor 15 juni jouw motivatie en cv naar de fractie via [email protected].