Introductie wethouder Nermina Kundić

Bekijk de video

Korte introductie van wethouder Nermina Kundić (video van 1 minuut) Beeld: Rutger Jansen

D66 Arnhem heeft met trots Nermina Kundić voorgedragen als kandidaat-wethouder. Vanavond is zij, met de grootst mogelijke meerderheid in de Arnhemse raad, aangenomen als wethouder.

Ervaren en verbindend

Nermina Kundić (45) brengt ruime ervaring als wethouder met zich mee en heeft bewezen zich snel te kunnen aanpassen aan het werken in een nieuwe gemeente. Daarnaast brengt ze een frisse blik van buiten. D66 Arnhem heeft haar leren kennen als een aanspreekbare, energieke en verbindende persoon.
Zij is een bevlogen groen-progressieve politica en deed als wethouder eerder ervaring op met de portefeuilles onderwijs en jeugd, duurzaamheid en circulariteit en verkeer en vervoer. Ze houdt van de uitdaging van complexe veranderopgaves en realiseert daarbij verbinding en draagvlak.

Belangrijke uitdagingen

Als wethouder in Arnhem, gaat zij zich bezighouden met een aantal belangrijke uitdagingen waar deze stad voor staat: het vergroten van kansengelijkheid voor de Arnhemse jeugd, de overgang naar duurzame mobiliteit en een toekomstbestendige, groene en circulaire economie in onze stad. Daarnaast is Nermina Kundić de tweede locoburgemeester van Arnhem.