Dennis Weijers nieuwe fractievolger

Maak kennis met Dennis

Tijdens de raadsvergadering van 27 september 2023 zijn Dennis Weijers (D66) en Moïsha de Vries (Volt) door burgemeester Ahmed Marcouch beëdigd als fractievolger. Beeld: Niels Scholten

Op de Politieke Avond van 27 september is Dennis Weijers officieel beëdigd tot fractievolger bij D66 Arnhem. Hij is jong en heeft een frisse blik op politieke dossiers. Toch heeft hij voor zijn leeftijd al veel politieke ervaring. Sinds september 2022 loopt hij mee met de D66-fractie en daarvoor was hij politiek actief in de gemeente Veenendaal. Momenteel woont hij tijdelijk in Arnhem-Zuid, maar als iemand een woning of studio in het centrum weet, houdt hij zich aanbevolen!

Ervaring

Naast het volgen van zijn studie Politicologie heeft Dennis Weijers vanaf september vorig jaar meegedacht met de onderwerpen die in de fractie van D66 Arnhem aan de orde kwamen. Daarvoor voerde hij als schaduwraadslid bij D66 Veenendaal het woord over mobiliteit, onderwijs, gezondheid, gelijke kansen, inclusie, groen en sport. Inmiddels heeft hij wel in de vingers hoe een gemeentebestuur functioneert, hoe je verbeterpunten in politieke stukken uitzoekt en hoe je daar de discussie over voert.

Politiek nest

Dennis houdt van discussiëren en debatteren: hij zat bijvoorbeeld in het debatteam van zijn middelbare school. Ook komt hij uit een politiek nest. Zijn moeder is wethouder in Arnhem en daarom weet hij heel goed hoe belangrijk het is om een bepaalde afstand te hebben tussen bestuurders en vertegenwoordigers. Dennis: “Volksvertegenwoordigers moeten scherp en kritisch kunnen zijn. En ik ben in ieder geval niet bang om kritisch te zijn als dat nodig is, wie de wethouder ook is!”

Favoriete plek in Arnhem

Aan het einde van een studiedag komt Dennis graag in de binnenstad om wat te eten of drinken met vrienden. “Als kind kwam ik regelmatig naar Arnhem om naar het Openluchtmuseum of Burgers’ Zoo te gaan. De binnenstad met de leuke horeca heb ik later ontdekt. Nu ik in Arnhem woon, geniet ik van wandelen door de prachtige Arnhemse parken en de pittoreske wijken.”

Motivatie

Als fractievolger zal Dennis zich in eerste instantie inzetten voor de onderwerpen afval & milieu, evenementen, groene & gezonde leefomgeving en sport. Zijn interesse is breed en gaandeweg zullen daar zeker onderwerpen aan worden toegevoegd. Dennis: “Het is mijn missie om een merkbare positieve impact te hebben op de omgeving waarin ik leef. Naar mijn mening is de politiek daar de beste manier voor. Ik zoek graag naar creatieve oplossingen. Heb jij er één? Dan hoor ik graag van je!”