Aan de slag met het Stadstheater van de toekomst

De Arnhemse raad stemde vanavond in met de voorgestelde investering voor de vernieuwing van het Stadstheater. D66-fractievoorzitter Mattijs Loor: “Goed dat de politiek dit besluit niet vertraagt. Voor de toekomst van Arnhem is het belangrijk dat deze keuze vanavond gemaakt is. We moeten zo snel mogelijk aan de slag!”

Continuïteit cultuuraanbod

Al jaren word erover gepraat en vanavond was een meerderheid van de raad is het erover eens: het verloederde Stadstheater verdiend een rigoureuze opknapbeurt. Tegelijk met de volledige vernieuwing van de grote en de kleine zaal worden ook de verouderde theatertechnische installatie en inrichting vernieuwd. Het Stadstheater gaat najaar 2023 dicht. Gedurende de sluiting zal het ontbreken van een volwaardige schouwburg een groot gemis zijn. D66 had het college daarom al eerder aangespoord al het mogelijke te doen om een verschraling van het cultuuraanbod in die periode tegen te gaan. Mattijs Loor: “Wat D66 betreft blijft het aanbod de komende jaren een zorgpunt, maar van het college begrepen we dat zij er alles aan doen om het proces nu zo vlot mogelijk te laten verlopen.”

Presentatie van de plannen

Er zijn vijf teams van architecten en ingenieurs geselecteerd om met hun ideeën voor het nieuwe Stadstheater te komen. Op dinsdag 6 december worden hun voorstellen aan de stad gepresenteerd. Loor: “Het is goed dat het college de vervolgstappen al heeft voorbereid. Wij kijken uit naar het theater van de toekomst, waarmee we het sleetse Stadstheater van vandaag snel vergeten.”