Rik Rolleman

Rik Rolleman - Beeld: Laurens Niezen Fotografie

Bio

Geboren en getogen in Twente en na mijn studie Bedrijfskunde en militaire dienst ben ik op 25 jarige leeftijd voor de liefde naar Aalsmeer verhuisd waar (inmiddels) mijn vrouw (Stefanie van Vliet) toen (ook voor D66) in de gemeenteraad zat. Wij hebben nu  studerende kinderen en wonen weer met z’n tweeën in de Hornmeer.

Werkervaring

Na jaren in het bedrijfsleven gewerkt te hebben ben ik naar de overheid overgestapt en heb ik gewerkt voor de gemeenten Rotterdam en Haarlemmermeer en de provincie Noord Holland. Ook ben ik nog twee jaar wethouder geweest namens de Progressieve Aalsmeerse Combinatie (PACT), waar ik in 2000 ook de oprichtingsvoorzitter van was.

D66 Aalsmeer

Het is echter goed dat D66 sinds 2018 weer als zelfstandige fractie in de gemeenteraad zit met een helder profiel. Startend als lid van de Jonge Democraten toen ik 20 jaar was, ben ik tenslotte  al meer dan 35 jaar lid van mijn Sociaal Liberale partij.

Vrijheid voor iedereen om zichzelf te ontplooien is voor mij uitgangspunt echter tot de vrijheidsgrenzen  van anderen. Daarbij vind ik een goed werkende en vooral luisterende overheid elementair.

Uitgangspunten en doelstellingen

Duurzaamheid is uitgangspunt voor mijn handelen. Als oud manager van een afvalverwerkingsbedrijf  weet ik wat er allemaal gerecycled kan worden. Als gebiedsontwikkelaar van o.m. een cradle-to-cradle kantorenpark heb ik mij sterk gemaakt voor sluitende afvalstromen. Ik ben daarnaast nog steeds trots dat ik als initiatiefnemer aan de wieg heb gestaan van het warmtenet met het datacentrum in de Hornmeer.

Als natuurbeheerder ondervind ik daarnaast dagelijks de gevolgen van de stikstofproblematiek en het teniet gaan van de biodiversiteit en de waterproblematiek door de klimaatcrises. Daar wil ik graag blijven aan werken.
 
Daarnaast is gebiedsgericht werken voor mij belangrijk omdat in een wijk of gebiedsontwikkeling namelijk alle verschillende sectorale aanpakken samenkomen. We leven niet in een systeem wereld maar in een samenleving waar mensen samen wonen, werken en recreëren.

Inspraak van bewoners en belanghebbenden is voor mij een uitgangspunt omdat je samen betere plannen maakt!