D-café Nationale Coming-out Dag

Raadhuis Aalsmeer voert regenboogvlag - Beeld: Sybrand de Vries

11 oktober is de Nationale Coming-out Dag

D-café

De afdeling D66 Haarlemmermeer/Aalsmeer organiseert een bijeenkomst in het kader van deze speciale dag die symbool staat voor een van de belangrijkste momenten bij het naar buiten brengen van de persoonlijke eigenschappen op gebied van geslacht en seksualiteit.

Jos Ahlers, voorzitter van het COC Kennemerland vertelt over acceptatie. Is er bijvoorbeeld nu een verschil in benadering van LHB, transgenders en non-binaire mensen? Ook laat hij horen welke activiteiten en ontmoetingsmogelijkheden er zijn in Haarlemmermeer.
 
Samen met Cas Dolderman van Haarlemmerqueen gaat Jos vervolgens onder leiding van Ilknur Dönmez  in gesprek over de representatie van de LHBTIQ+ gemeenschap. Is deze wel goed geïntegreerd in de gemeente. Of zichtbaar vertegenwoordigd binnen de publieke functies zoals bij de politie. Voel je je wel veilig of ‘thuis’ in Haarlemmermeer om jezelf te kunnen uiten? En moet de gemeente(raad) daar een rol in vervullen?
 
Dit D-café is een uitgelezen kans voor de LHBTIQ+ gemeenschap om met elkaar en D66 (raads)leden in gesprek te gaan. Voel je je thuis of kan/moet het anders. En hoe dan? Alle leeftijden zijn welkom.

D-café Haarlemmermeer:
Dinsdag 11 oktober
Vanaf 18.30 uur inloop, 19.00 uur start programma
IJzerbar, Kruisweg 959, Hoofddorp