Stella den Hartog

Beeld: Uit eigen bestand

Even voorstellen

Toen ik 15 jaar oud was kreeg ik voor het eerst les over het vak Maatschappijleer op de csg Willem de Zwijger en ik merkte direct dat ik dit vak enorm fascinerend vond. Politiek, geschiedenis, talen, cultuur en diplomatie boeit mij enorm. Met name toen de leraar kort de Europese Unie aankaartte was ik overgehaald. Overigens was dit onderdeel in mijn ogen veel te kort en te globaal, want ik vind echt dat wij onze leerlingen veel meer kunnen en moeten bijbrengen over de Europese Unie, ongeacht je persoonlijke mening over deze instelling.

Voor mij viel het puzzelstukje op zijn plek want ik leerde veel over sociaal-maatschappelijke kwesties, maar vooral dat ik mijn steentje hierin wil bijdragen om deze kwesties op te lossen of te verbeteren. Via de politiek masterclass die vanuit de gemeente werd georganiseerd in 2016 kon ik hier direct gehoor aan geven, waarin wij kennis maakten met de lokale politiek.

Na deze masterclass richtte ik samen met een aantal enthousiastelingen de Klankbordgroep Jongeren Krimpenerwaard op om de jongeren een stem te geven in onze gemeente, want deze stem ontbreekt en wordt nauwelijks vertegenwoordigd. Sindsdien ben ik niet meer weg te slaan uit de politiek.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Het Loetbos in Lekkerkerk. Prachtig stukje natuur waar ik graag kom om even te wandelen om tot rust te komen en de natuur te absorberen.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Heel wat! Ik zie veel kansen op gebied van duurzaamheid en innovatie, de bereikbaarheid van onze gemeente, betaalbare woningen voor gezinnen, alleenstaanden en studenten en ook op gebied van cultuur- en uitgaansgelegenheden.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Ik zou de jeugdzorg willen verbeteren door te beginnen met de onnodige en ingewikkelde bureaucratie aan te willen pakken.
  • Verder zou ik ook veranderen dat er meer betaalbare woningen en appartementen worden gebouwd.
  • En ik wil werken aan verduurzaming van de landbouw in onze gemeente.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 betekent voor mij iedereen, maar dan ook iedereen de kans kunnen geven om te floreren in hun persoonlijke en zakelijke leven. Vrij zijn, doen wat je leuk vindt ongeacht geslacht, seksuele, afkomst een plek waar achtergrond eerder interessant is dan belemmerend.

  • 25 jaar
  • Ammerstol
  • Dublin voor studie