Sport

D66 vindt sport een belangrijk thema. Sport en beweging is nodig voor een gezonde en vitale bevolking. Sporten brengt mensen bij elkaar en zorgt voor sociale structuur. En het belangrijkste: sporten is ook gewoon leuk. Sporten moet ook voor iedereen mogelijk zijn. D66 ziet graag vitale sportverenigingen met voldoende leden en kader en wil bijdragen aan de ondersteuning ervan.

Kinderen en tieners die regelmatig sporten, ontwikkelen zich beter. Verenigingen worden gestimuleerd om hen een volwaardig programma aan te bieden, en bijna elke vereniging doet dat ook. Een project als ‘Sjors Sportief’ biedt kinderen een gemakkelijke entree om kennis te maken met verschillende sporten. Voor gezinnen met lagere inkomens is de contributie en de gewenste sportkleding vaak een drempel. Zevenaar ondersteunt hierin met de GelrePas.

Voor mensen met een lichamelijke of mentale beperking is sport en beweging minstens zo belangrijk en wij stimuleren dat sportverenigingen ook voor hen activiteiten of programma’s aanbieden. Het initiatief ‘Uniek Sporten’ begeleidt en ondersteunt sport-aanbieders die een aangepast sportaanbod hebben. Er kan meer gebruik gemaakt worden van dit sportloket voor aangepast sporten. De gemeente kan verenigingen voorlichten en stimuleren dat zij nog meer samenwerking zoeken met bestaande bedrijven en de combinatiefunctionarissen van het Sportbedrijf Ataro nog meer inschakelen.