Aad van Orden

Aad van Orden - Beeld: Ronald Lubbers

Mijn inzet is een lokaal bestuur dat écht luistert naar haar inwoners, en dat oprechte interesse toont in het wel en wee van haar burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties.

Ik stel me even voor

  • 68 jaar
  • Lathum

Ik noem mijzelf een betrokken inwoner van onze gemeente, meer specifiek van het mooie Lathum waar ik sinds twaalf jaar met mijn partner Sylvia woon. Ik ben in het dagelijks leven hoofd van het Vastgoed- en Grondbedrijf van de gemeente Apeldoorn en vanuit die professie bekend met het reilen en zeilen van de lokale politiek.

Ik heb mij enige jaren geleden bij D66 aangesloten omdat ik constateer dat de democratie nationaal en internationaal steeds meer in de verdrukking komt. Populistische stromingen nemen bezit van het debat en onderhand zijn geschreeuw en beledigen gemeengoed geworden. En daarmee komt de vrijheid van meningsuiting en de wijze waarop wij een respectvolle discussie met elkaar voeren steeds vaker in de knel.

Lokaal zie ik steeds vaker dat het woord participatie (het gesprek met betrokkenen) gebruikt wordt als excuus om te betogen dat het democratisch gehalte van politieke besluiten geborgd is. Dat kan anders en moet beter, en daar wil ik de komende periode als coördinerend wethouder participatie binnen het Zevenaarse college mijn bijdrage aan leveren.