Jesse Opdam

Jesse Opdam - Beeld: Ronald Lubbers

Met passie wil ik mij inzetten voor de participatie en inspraak van de Zevenaarse burger, in het bijzonder jongeren; een duurzame en groene omgeving met oog op haar natuur; de culturele elementen en historische overblijfselen die onze gemeente rijk is. Als zijnde student vind ik goed onderwijs, sport, ontspanning en betaalbare huisvesting erg belangrijk.

Ik stel me even voor

  • 21 jaar
  • Herwen

In 2006 verruilden mijn ouders het Zuid-Hollandse Leiden voor het dorp Herwen op ‘t Gelders Eiland. Nu vele jaren later woon ik nog altijd met veel plezier in dit groenige dorp aan de Duitse grens, samen met mijn broer, zus, ouders en onze twee honden.

Na het doorlopen van het Gymnasium aan het Lorentz Lyceum in Arnhem ben ik in 2021 begonnen aan een studie Politicologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Als student Politicologie ben ik dagelijks bezig met het bestuderen van politiek en het verklaren en begrijpen van maatschappelijke vraagstukken. Toen ik de kans kreeg actief te worden in D66 Zevenaar heb ik niet getwijfeld om deze te benutten en de politiek vanuit een andere weg aan te vliegen.

D66 is voor mij een samensmelting tussen twee hoofdstromingen in de politiek: Sociaaldemocratie & Liberalisme, die het beste van beide biedt: vrij kunnen zijn met een garantie op ondersteuning als het tegenzit. Dit gecombineerd met de D66-idealen, maakt voor mij D66.

Het is voor mij belangrijk dat iedereen een stem heeft en kan participeren, in het bijzonder de generaties van morgen. Het aantal jongeren dat deelneemt aan het politieke proces is relatief klein en daardoor niet representatief. Om juist ook de stem van de jeugd te laten gelden, is het belangrijk dat jongeren participeren in de (lokale) politiek. Bijvoorbeeld door te stemmen, te praten met politici of lid te worden van een partij. Alleen samen maken we het verschil.