Peter Pollmann

Peter Pollmann - Beeld: Ronald Lubbers

Kansengelijkheid, goed wonen, burgerinspraak en jezelf kunnen zijn maken dat ik me bij D66 Zevenaar ontzettend thuis voel. Trots ben ik op de vele moties en amendementen die we de afgelopen 4 jaar hebben ingediend zoals o.a. burger inspraak, een vuurwerk vrij Zevenaar, verlaging OZB en afschaffing van de hondenbelasting. Deze raadsperiode ga ik hier mee door, waarbij ik mezelf tot doel heb gesteld om zoveel mogelijk inwoners te betrekken bij onze ideeën en besluitvorming.

Ik stel me even voor

  • 69 jaar
  • Zevenaar

Ik ben geboren en getogen in Zevenaar. Het grootste gedeelte van mijn nu 67 jarige leven ben ik werkzaam geweest bij de Turmac (BAT). Nu zijn mijn vrouw en ik gepensioneerd en genieten we ervan om samen met onze hond erop uit te trekken om de omgeving verder te ontdekken, vrienden te ontmoeten of te sporten.

Omdat ik niet iemand ben die alleen vanaf de zijlijn commentaar wil leveren en omdat ik vond en vind dat het geluid van D66 hard nodig is ben ik politiek actief geworden. Eerst 4 jaren als commissielid en vanaf 2014 als raadslid en fractievoorzitter. In mijn rol als fractievoorzitter zie ik toe op alle belangrijke dossiers van de fractie. Persoonlijk zijn er wel een aantal dossiers die mij aan het hart gaan, namelijk een wezenlijke versnelling van de energietransitie. Ook zet ik me al enkele jaren in om de inwoners van onze gemeente  meer en beter te horen door wat wij noemen “ burger inspraak “. En natuurlijk Iedereen verdient een fijne woning en veel woningzoekers zitten nu met de handen in het haar, daarom stelt D66 zich tot doel dat er in de komende raadsperiode maximale inspanningen worden gedaan om het woningtekort terug te dringen.

Heeft u ideeën of loopt u ergens tegenaan? Schroom niet en stuur me een e-mail.