Nel en Bram Ooms krijgen Jet de Bussy-penning

Afgelopen zaterdag ontvingen Nel Ooms-van Oosterom en Bram Ooms gezamenlijk de Jet de Bussy-penning van D66, uit handen van D66 Tweede Kamerlid Gerard Schouw. Deze penning wordt uitgereikt aan leden die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt in de lokale politiek.

Steunpilaren van de afdeling

Het is de eerste keer dat de penning is uitgereikt aan een echtpaar. De afdeling Wijk bij Duurstede van D66 is dan ook bijzonder trots dat Nel en Bram de penning krijgen. Nel en Bram zijn al vanaf de oprichting van D66 in 1966 actief betrokken bij de partij, en hebben zich al die jaren in diverse functies verdienstelijk gemaakt voor de plaatselijke politiek, waarvan vele jaren in Cothen en Wijk bij Duurstede. Zij zijn jarenlang steunpilaren geweest van onze afdeling, zowel in goede tijden als in slechte tijden.

Nel is raadslid geweest en is de afgelopen periode steunfractielid geweest. Bram is de “de man achter de vrouw” en ook altijd betrokken geweest. Samen hebben ze vele vergaderingen bezocht, en ook vele D66-congressen, waaronder het eerste D66-congres na de oprichting in 1967 in Helmond. Bram bewaart het verslag hiervan nog steeds.

Ook toen D66 een periode niet in de gemeenteraad vertegenwoordigd was, woonden zij de raadsvergaderingen bij en zorgden ervoor dat D66 niet van het toneel verdween. Nu, met de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014, nemen ze afscheid van de ‘actieve’ politiek, al zullen we ze ongetwijfeld nog regelmatig zien.

Gerard Schouw overhandigt de Jet de Bussy-penning aan Nel en Bram Beeld: Rijk van Geijtenbeek

Gerard Schouw, Tweede Kamerlid voor D66, reikte mede namens het landelijk bureau van D66 de penning uit tijdens de receptie die het afdelingsbestuur had georganiseerd vanwege het afscheid van de politiek van het echtpaar. Hij roemde de inzet van de 79-jarige Nel en de 84-jarige Bram de afgelopen 48 jaar voor de partij en voor de gemeente. Miek de Jongh, voormalig GroenLinks-raadslid en oud-collega van Nel, sprak enkele mooie woorden over hun gezamenlijke raadsverleden. Familie, D66-ers en oud-D66-ers uit Wijk bij Duurstede en de regio, politieke collega’s van andere politieke partijen, de burgemeester en  de griffiers bezochten de receptie.

Miek de Jongh spreekt Nel en Bram toe Beeld: Rijk van Geijtenbeek