Werkgroep Economische Zaken & Financiën

Beeld: D66 Utrecht

De werkgroep Economische Zaken & Financiën van is actief betrokken bij alle economische onderwerpen die voor Utrecht van belang zijn. Dat zijn de klassieke onderwerpen zoals het stimuleren van ondernemerschap, werkgelegenheid, ongelijkheidsvraagstukken, vergroening van de economie en hoe de gemeente de begroting rond krijgt. Maar we willen breder kijken, want economie is al het streven van de inwoners naar welzijn. Daarbij horen natuurlijk ook onderwerpen zoals cultuur, sporten en wonen.

Wat doen wij?

De werkgroep helpt de fractie door het aanleveren van informatie en advies om een zo’n goed mogelijk sociaalliberaal economisch geluid te laten horen in de gemeenteraad en soms ook in de provincie. Dat doen we gevraagd, maar zeker ook ongevraagd. Ook zijn we actief in de totstandkoming van de verschillende verkiezingsprogramma’s en campagnes. Tenslotte organiseren we activiteiten om zoveel mogelijk mensen binnen en buiten D66 kennis te laten maken met economie en D66 haar visie: een economie die werkt voor mensen!

Wie zijn wij?

De werkgroep bestaat uit enthousiaste leden met verschillende achtergronden, waardoor we problemen en kansen van verschillende kanten kunnen bekijken. Maar we realiseren ons ook dat we nog niet divers genoeg zijn: zoals in achtergrond, opleiding, ervaring etc. Dus als je dit leest en je weet niets van economie of juist wel en je hebt een totaal andere kijk op dingen, dan zouden we het leuk vinden als je toch contact met ons opneemt. Zo kunnen we als werkgroep nog beter worden!

Wanneer en waar?

De werkgroep Economische Zaken & Financiën vergadert elke 3e woensdag van de maand. Interesse om je bij de werkgroep aan te sluiten, gewoon een keertje mee te kijken of een kopje koffie met 1 van de leden te drinken? Neem dan contact met ons op!