Burgernet in heel Utrecht.

Tijdens de begrotingsbehandeling heeft de Utrechtse gemeenteraad besloten om Burgernet in alle wijken in te voeren. De ervaringen met burgernet zijn positief. Het is een goedkoop middel en effectief bij het bestrijden van criminaliteit en het betrekken van burgers bij het veiligheidsbeleid. Raadslid Klaas Verschuure: “door de invoering burgernet worden Utrechters actief betrokken in het veiliger maken van de stad.”

In de huidige tijd waarin bezuinigd moet worden, maar waarin de veiligheid nog steeds veel aandacht vraagt moet gezocht worden naar goedkopere en effectieve middelen. Het ontwikkelen van een burgernet is één van deze middelen. Samen met Trots vroeg D66 het college in 2011 gemeentebreed het Burgernet in te voeren.

Het is een goed middel om bijvoorbeeld criminelen op te sporen en vermiste kinderen of verwarde volwassenen te lokaliseren. Daarnaast worden inwoners betrokken bij het veiliger en leefbaarder maken van hun wijken. Burgemeester Wolfsen reageerde positief op het voorstel en gaf aan de mogelijkheden van dit middel volop te willen benutten om de veiligheid in Utrecht te verbeteren.