D-Café: Rijke Schooldag

Op woensdag 22 maart organiseert de werkgroep Onderwijs van D66 Utrecht een D-Café over de rijke schooldag. Zien we je daar?

Beeld: Rechtenvrij

Met een rijke schooldag krijgen leerlingen de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen in bijvoorbeeld sport, cultuur, digitale vaardigheden of andere interesses. Hiermee bieden we elke leerling een springplank voor diens ontwikkeling.

D66 heeft de rijke schooldag in het regeringsakkoord gekregen. In Utrecht staat de rijke schooldag daarnaast in het coalitieakkoord en gaan we deze ook echt waarmaken.

Maar hoe ziet een rijke schooldag er dan concreet uit? Om wat voor activiteiten gaat het? Wie bepaalt dat? En wie voert het uit?
Tijdens dit D-Café gaan we graag met jullie in gesprek over wat de rijke schooldag kan betekenen voor kinderen, scholen en Utrecht en wat een mooie invulling zou kunnen zijn van een Utrechtse rijke schooldag.

Dit gesprek zullen we voeren met onder meer Paul van Meenen (Tweede Kamerlid D66), Carla van Nieuwkerke (PCOU Utrecht, Brede School coördinator), Sanne Scholten (directeur PO-Raad) en Berdien van der Wilt (D66 raadslid Utrecht).

Wat is een D-Café?

Een D-Café is een inhoudelijke avond over een bepaald onderwerp. Op zo’n avond komt vaak iemand iets vertellen. Ook is er ruimte om met elkaar te praten en in discussie te gaan. D-Cafés worden 1x per maand georganiseerd. De organisatie gebeurt vaak door een werkgroep.

Werkgroep?

Veel leden van D66 Utrecht willen graag meedenken met raadsleden. Vaak over onderwerpen waarmee ze in hun werk te maken hebben of die ze gewoon leuk vinden. Hiervoor zijn er verschillende werkgroepen. Werkgroepen zijn een goede manier om mee te denken over de toekomst van onze stad en om veel te leren. Iedereen kan lid worden van een werkgroep! Kijk hiervoor op: https://d66.nl/utrecht/onze-vereniging/werkgroepen/.