D66 heeft haar excuses aangeboden aan het homostel voor de gang van zaken en ook burgemeester Wolfsen gevraagd dit te doen. In reactie hierop zei hij dat hij deze zaak beschouwd als een persoonlijke nederlaag en bood hij zijn oprechte excuses aan, aan eenieder die dit raakt.
Oskam vroeg op een aantal specifieke punten verbetering. Een gecoördineerde aanpak van het driehoeksoverleg tussen de burgemeester, het Openbaar Ministerie en politie in de verbetering van de aanpak van zaken als deze. Daarnaast wil D66 een gericht plan van aanpak hoe de gemeente flankerend beleid inzet naast de aanpak van de driehoek. Wolfsen deed de toezegging de aanpak uitvoerig te bespreken in de driehoek en tevens het plan van aanpak zo spoedig mogelijk naar de gemeenteraad te sturen. Ook zal er bij toekomstige problemen een spreekuur in de wijk worden gehouden door de driehoek.
Niet alleen de werkwijze van de driehoek en de gemeente is voor D66 belangrijk. Een burgemeester moet, als burgervader van de stad, zichtbaar zijn in de wijk. Persoonlijk met mensen spreken en langs gaan bij bewoners. Wolfsen zei het volledig eens te zijn met D66, persoonlijk contact moet altijd plaats vinden in zaken als deze.
Burgemeester Wolfsen biedt excuses aan.
Wederom is in de commissie Mens en Samenleving gesproken over het weggepeste homostel uit Terwijde. Over wat er goed ging en wat er mis ging. D66 heeft benadrukt dat de gemaakte fouten en gemiste kansen moeten leiden tot verbetering. “Er moeten lessen worden getrokken uit deze zaak, en wel nu. Iedereen moet zich vrij en veilig kunnen voelen in Utrecht”, aldus raadslid Gerda Oskam.