Op bezoek bij het Oekraïens huis

Op zaterdag 16 juli zijn D66 raadsleden Tim, Joan en Agnes samen met Mark, Greta en Ruud in gesprek geweest met medewerkers van het Oekraïens huis.

In het Oekraïens huis kunnen Oekraïners van alle windstreken in Nederland terecht met vragen over praktische en humanitaire hulp, voor het krijgen van spullen zoals kleding en gewoon voor een kopje thee en wat gezelligheid. Dagelijks komen er zo’n 100 tot 150 mensen langs met allerhande (hulp)vragen, niet alleen uit Rotterdam, maar uit de gehele regio.

Agnes: “Ik ben zeer onder de indruk van de snelheid waarop dit tot stand is gekomen en wat de vrijwilligers hier tot stand weten te brengen met de beperkte middelen die ze hebben. De oorlog in Oekraïne heeft nog steeds grote impact op mensenlevens en we moeten dus aandacht blijven houden voor hen die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld.”

Het Oekraïens huis is met steun van de gemeente Rotterdam, een woningcorporatie en vele vrijwilligers en andere (hulp)organisaties tot stand gekomen. Ondanks de vliegende start is steun voor het Oekraïens huis, in de vorm van (kleding)donaties of op andere manieren, ook nu meer dan welkom.