Agnes Maassen

Agnes Maassen - Voor alle Rotterdammers; iedereen vrij, iedereen gelijkwaardig Beeld: D66 Rotterdam

  • 33 jaar
  • Valburg
  • Rotterdam
  • Zij/haar

Agnes Maassen is sinds 2022 actief als raadslid voor D66 Rotterdam. Agnes is gedreven, principieel en eigenwijs. Ze zet zich in het bijzonder in voor financiële zelfstandigheid, Rotterdam als thuis voor iedereen en de menselijke maat in gemeentebeleid.

Waarom wilde je raadslid worden?

Ik geloof dat ieder mens gelijkwaardig is en ik geloof dat we dat alleen kunnen bereiken doordat iedereen in vrijheid in Rotterdam kan leven. En die vrijheid betekent dat Rotterdam een stad is dat voor iedereen een thuis is. Een stad die aan iedereen wat te bieden heeft en waar iedereen zijn eigen vruchten van kan plukken. Waar iedereen kan zijn wie die wilt zijn. En waar iedereen kan worden wat hij of zij wilt worden. Ongeacht waar je vandaan komt of waar je bent geboren. Een stad waarin iedereen vrij is en iedereen gelijkwaardig. Daar wil ik me als politicus voor inzetten.

Waar ga je je de komende vier jaar hard voor maken?

Ik wil me, naast de onderwerpen waar ik woordvoerder voor ben, in het bijzonder inzetten voor financiële zelfstandigheid en de menselijke maat. Ik denk dat het belangrijk is om te praten met de mensen in de stad, hun verhalen te horen, naar ze te luisteren en die ervaringen mee terug te nemen de raad in. Ik vind het heel erg belangrijk om me goed in te lezen als politicus, maar daarnaast wil ik graag in gesprek met de Rotterdammers om te horen waar zij tegenaan lopen. Ik ga daarom mijn best doen om met veel verschillende mensen in gesprek te gaan.

Tot slot: wat is je favoriete nummer en waarom?

Dolce Vita van Ryan Paris, omdat ik ervan hou om van het leven te genieten.