Gerben Visser is landschapsbeheerder bij IJssellandschap en kan dit soort vragen beantwoorden. Op zaterdagochtend 10 juni verzamelen we ons om 10.00 uur bij Klooster Nieuw Sion voor een natuurwandeling van ongeveer een uur in het gebied Averlo. Gerben Visser beheert dit gebied al meer dan veertien jaar en kan van alles vertellen over verandering die hij ziet in de natuur.
Na afloop van de wandeling zijn we welkom in Klooster Nieuw Sion voor thee en koffie. Er zullen verschillende presentaties gegeven worden, onder andere door de Sallandse Vlinderfotograaf en bioloog Piet Hendriksma. De Sallandse Vlinderfotograaf telt al jarenlang de vlinders op zijn routes en merkt daarbij de invloed van klimaatverandering op de vlinderpopulatie.
Deelname aan het hele programma is gratis, maar er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. Dus meld je snel aan! Dit kan door te mailen naar Karen via [email protected].
In het feestjaar Raalte 900 organiseert de werkgroep Groen samen met de Duurzaamheidscoalitie diverse activiteiten om inwoners van Raalte enthousiast te maken om te vergroenen. Dit is begonnen met vlinderborden die verschenen in ongemaaide bermen en zal op 11 november leiden tot het festival Raalte Groene Cross in het HOFtheater. Hou hiervoor www.900jaarraalte.nl in de gaten!
Wanneer en waar?
Zaterdagochtend 10 juni, start wandeling om 10.00 uur vanaf Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6 in Diepenveen. De wandeling duurt ongeveer een uur en daarna zijn we welkom in de Smederij van Klooster Nieuw Sion. Eindtijd rond 12.00 uur.
Aanmelden
Mail naar Karen Holtmaat: [email protected].
Klimaatwandeling: op zoek naar wat klimaatverandering doet met
de natuur in Salland
Ben jij ook nieuwsgierig naar de invloed van klimaatverandering op de natuur om je heen?
Dan is deze wandeling wat voor jou!
Als je in Salland in het buitengebied om je heen kijkt is het groen. Karen Holtmaat van de werkgroep 900 Jaar Raalte Groen wandelt er graag. “Het heeft dit voorjaar veel geregend, maar in 2018 en 2019 hebben we hete en droge periodes gehad. Het begon me toen opeens op te vallen: dor gras en verdroogde bomen, tussen bomen die beter bestand bleken tegen de hitte. Ik vroeg me af of deze hittegolven toeval waren, of te maken hebben met klimaatverandering. En als dat zo is, wat kunnen we dan verwachten voor de toekomst?”