Karen Holtmaat

Karen Holtmaat - Karen staat op plek 5 voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Beeld: Karen Holtmaat

Waarom sta ik op de lijst?

  • 38 jaar
  • Raalte
  • Raalte


Ik ben Karen Holtmaat. Samen met mijn man en twee kinderen woon ik in Raalte-Noord. Ik ben opgegroeid in Mariënheem en vervolgens naar Amsterdam vertrokken om te studeren. In die stad werk ik nog steeds: als universitair docent psychologie. Na enkele omzwervingen wilden we toch weer terug naar Raalte. De rust, ruimte en gezelligheid hier bevallen erg goed!

Maar waarom zou je op me stemmen? Ik wil iedereen vertegenwoordigen die ook vindt dat we klimaatverandering nu moeten afremmen. De opwarming van de aarde begint steeds meer invloed te krijgen op ons dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan de heftige regen- en onweersbuien en de zachte winters. Of aan de wekenlange droogtes in de zomer, met hittegolven, verdord gras en afstervende bomen. Als we niets doen, verandert Raalte, en de wereld om ons heen, in een wereld waarin we niet willen leven.
            
Gelukkig gebeurt er al veel: steeds meer mensen plaatsen zonnepanelen, rijden elektrisch, eten minder vlees of leggen een pluktuin aan. Ook zijn er meerdere energiecoöperaties en vele duurzame initiatieven in de buurtdorpen en Raalte. Wij willen deze initiatieven vanuit de gemeente Raalte veel sterker ondersteunen. Ook willen we dat de gemeente Raalte voorop gaat lopen op het gebied van het duurzaam opwekken van energie en natuurinclusief wonen en werken. Ik wil iedereen een stem geven die meer natuur om ons heen wil en af wil van fossiele brandstoffen!

Lievelingsplek in de gemeente

’t Reelaer