Jordy Hunneman

Jordy Hunneman - Jordy staat op plek 2 voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Beeld: Niels Folgers

Waarom sta ik op de lijst?

  • 30 jaar
  • Deventer
  • Heeten

Ik ben Jordy Hunneman, 28 jaar en ik werk als financial controller (voor de kunststof sortering en recycling) bij Attero B.V.

Sinds ik “The Rise of Theodore Roosevelt” heb gelezen, wil ik de politiek ingaan. Theodore heeft in begin twintigste eeuw corruptie en belangen verstrengeling aangepakt, gezamenlijk met zijn boeiende leven en sprekende persoonlijkheid maakt dit een prachtig verhaal dat de mogelijkheden van politiek schitterend weergeeft.
Ongelijkheid en klimaat zijn twee onderwerpen die mij altijd hebben aangesproken. De noodzaak om armoede te bestrijden zie ik als een belangrijk doel van de politiek (geen economisch stelsel is tot nog toe instaat gebleken dit zonder overheidsbemoeienis te doen), als dit de overhand heeft kan dit echter de economie schaden. Ik ben van mening dat D66 de juiste filosofie heeft om het vraagstuk op te lossen, door eerst uit te gaan van het kunnen van mensen om hen te helpen voor zichzelf te zorgen en een vangnet te hebben voor wie dat uiteindelijk niet zelf kan.

Klimaat heeft mijn interesse doordat ik veel liefde heb voor dieren en de natuur. Op de basisschool is me bijgebleven dat het ging over het gat in de ozonlaag, de angst dat we de ecosystemen kunnen vernietigen en het besef dat we hiervoor zorg moeten dragen, is hieruit voortgekomen. Ik ben ervan overtuigd dat veel schade voortkomt uit het feit dat we niet alle consequenties van onze uitvindingen kunnen overzien en zodra dit wel het geval is veel belangen met de uitvindingen verbonden zijn waardoor deze negatieve effecten niet eenvoudig op te lossen zijn.
Ik hoop in de gemeenteraad deze en andere uitdagingen te kunnen aanpakken.

Het bos van landgoed Schoonheten.