Paul Folgers

Paul Folgers - Paul staat op plek 8 voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Beeld: Monique Folgers

Waarom sta jij op de lijst?

  • 67 jaar
  • Landsmeer
  • Heino

Paul Folgers kwam samen met zijn vrouw Monique  en kinderen in 1993 in Heino wonen. Naast zijn werk als ondernemer  werd hij, ook in Heino, snel maatschappelijk actief op het gebied van kerk, politiek en cultuur. Rond 2000 heeft hij als voorzitter mede Gemeentelijke Belangen Heino een rol van betekenis gegeven. Na de herindeling was hij de eerste voorzitter van de nieuwe Gemeente Belangen Raalte. Na een bepaalde tijd deze rol te hebben vervuld richtte hij zich op de cultuur in Heino. Samen met Gert Oosterwijk uit Heino heeft hij eerst het midzomer festival  en later Het Nijenhuis Festival ontwikkeld en geproduceerd. In 2009 kreeg hij een baan bij de Kamer van Koophandel in Noord-Holland Noord. Daar was hij actief in het stimuleren van de regionale economie door projecten op te zetten voor bedrijven  samen met overheden en kennisinstituten. Daarvoor moesten Monique en hij verhuizen naar Noord-Holland. In 2020 kwamen zij terug in Heino. De belangrijkste reden om terug te komen waren de kinderen die deels in de gemeente Raalte wonen en het unieke coulisse landschap.

Ik heb een economische achtergrond. Kom oorspronkelijk uit Amsterdam maar woon sinds 1976, met tussenpauze, in Salland. Ik ben een persoonlijkheid met een open en eerlijk karakter. Ben loyaal, authentiek en oprecht.  Ik heb een sterk ontwikkeld rechtvaardigheid gevoel. Met mij heb jij een partner in de raad, geen meeprater. 

Het huidige college bestuurt de gemeente met 1 voet op de rem. Voorzichtig, zuinig, niet flexibel en weinig inspirerend.  Na vele jaren Gemeente Belang beleid is er nieuw elan en nieuw leiderschap nodig. Dat merk je bijvoorbeeld aan het betrekken van burgers bij het bestuur. Als burgers dan inbreng hebben dan doet B&W daar niet zoveel mee en houd men vast aan bestaand beleid. Ook zijn rechtstreekse lijnen met Den Haag essentieel. Zeker nu klimaatbeleid en nog veel meer veelal D66 issues voor het merendeel ook in onze gemeente moeten worden uitgevoerd.

Wonen voor jongeren tot 35 sterk stimuleren, stimuleren dat boeren bij verkleinen veestapel toch hun bedrijf kunnen blijven runnen (nieuwe verdienmodellen), steeds groter vrachtwagens uit centra weren, verkeersluw maken van dorps centrum Heino, stoepen en wegen in Heino vernieuwen. De wegen liggen er in de kernen armoedig bij.

Ik wil regelmatig de mensen die op mij stemmen ontmoeten via zogenaamde keukentafel gesprekken. Mijn contact gegevens staan in de bio, dus schroom niet en stuur mij een berichtje!

Lievelingsplek in de gemeente

Bendijksweg en Centsweg