Van voedselbos naar voedsel uit je eigen tuin

Een excursie voor iedereen die het aandurft anders tegen haar eigen stukje groen aan te kijken!

Eten uit je eigen tuin. Of met de buren het plantsoen van de gemeente overnemen en daar groente, fruit en ander eetbaar groen verbouwen. Dat zijn we niet gewend, maar bij ’t Natuurlijk Huus in Raalte doen ze dat al ‘een soort van’. In het kader van 900 Jaar Raalte Groen houdt Agnes Heethaar daarom een inspiratie-bijeenkomst. Deze bijeenkomst staat gepland op 5 April 2023 om 19.00 uur bij ’t Natuurlijk Huus.

Uitnodiging: Excursie van voedselbos naar voedsel uit eigen tuin. Beeld: Karen Holtmaat

Als alle achtertuintjes en balkonnen van Raalte groen aangelegd zijn, is dat meteen het grootste natuurgebied van Salland. Dat is goed voor planten en dieren, want door de monocultuur op het platteland zoemt het niet meer zo.


Een groene achtertuin is ook goed voor jezelf, want daar is het in hete zomers koeler en je hebt minder snel wateroverlast bij extreme regenval. Als je bij die vergroening kiest voor eetbare aanplant, scheelt je dat meteen in de portemonnee wegens je eigen oogst van fruitboompje, vruchtenstruik of andere eetbare gewassen.

Maar hoe dan? Dat kom je bij de excursie naar ’t Natuurlijk Huus te weten! Het voedselbos levert daar voedsel voor mens en dier, zelfs voor de bodem. Agnes Heethaar is deskundig in wat je zomaar uit de natuur kunt eten, zoals brandnetel, zevenblad of teunisbloem. Je kunt er zelfs ingrediënten voor thee en lekkere luchtjes voor in huis vinden.
 
In het feestjaar Raalte 900 organiseert de werkgroep Groen diverse activiteiten om inwoners van Raalte enthousiast te maken om hun eigen omgeving te vergroenen. Bezoek ook: www.900jaarraalte.nl.

Wanneer en waar?

Woensdagavond 5 april, 19.00 uur
’t Natuurlijk Huus, Hogebroeksweg 25 Raalte


Aanmelden
Meld je aan door te mailen naar Karen Holtmaat van de Duurzaamheidscoalitie: [email protected]
 
Kosten?
Gratis (je mag eventueel wel een vrije gift doen voor koffie met een lekker hapje uit de natuur)

Noot voor de redactie (niet bestemd voor publicatie). Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:  
Karen Holtmaat, voorzitter Duurzaamheidscoalitie, tel. 06 19852865, email: [email protected]
Harrie Kiekebosch, ’t Natuurlijk Huus, tel. 06 30567599, email: [email protected]