D66 verklaart de liefde aan groene vrijwilligers in Oldambt

Gezamenlijk met onze lokale afdeling hebben we drie vrijwilligersorganisaties in Oldambt in het zonnetje gezet. Traditiegetrouw geven we ieder jaar op Valentijnsdag een taart aan verenigingen of stichtingen die zich op bijzondere wijze inspannen voor de lokale gemeenschap. Dit jaar viel die eer te beurt aan kinderboerderij De Dierenborg in Nieuwolda, Groengroep De Garst en ‘Van Aa naar Zee’.

Gerrit Smit en Harm Evert Waalkens van ‘Van Aa naar Zee’ en Henriëtte Davelaar van D66 Oldambt - Beeld: Eigen foto

Drie mooie en
belangrijke initiatieven

Stichting ‘Van Aa naar Zee’ wil de natuurlijke overgang tussen zout en zoet water herstellen waar de Westerwoldse Aa uitmondt in de Dollard. Daarmee ontstaan nieuwe kansen voor landbouw en natuur in de regio. Ook Groengroep De Garst zet zich in voor de natuur, door met vrijwilligers al jarenlang onderhoud te plegen in het gelijknamige natuurgebied. Daarnaast doen zij ook het onderhoud van de prachtige beleefroute ‘Slag bij Heiligerlee’. Voor De Dierenborg in Nieuwolda heeft de dreigende sluiting het afgelopen jaar sterk getekend, maar dankzij een grote inzamelingsactie kan de kinderboerderij inmiddels weer met vertrouwen vooruitkijken naar de toekomst.

Inzet voor leefbaarheid
en natuur

Namens D66 brachten lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen Henriëtte Davelaar en onze fractievoorzitter in Provinciale Staten Peter Gerrits de valentijnstaarten bij de drie organisaties. Beiden deden dit met enthousiasme: ‘’Wat de organisaties alle drie gemeen hebben, is dat zij zich met hart en ziel inspannen voor de leefbaarheid en natuur in onze provincie. Op grote en kleine schaal maken ze zo het verschil, en daarvoor willen we als D66 onze waardering laten zien.’’ De aanwezige vrijwilligers praatten ons bij over hun initiatieven en namen de taarten hartelijk en dankbaar in ontvangst.