Laurien Berkvens

Laurien Berkvens - Beeld: D66

Woordvoerder ruimte & wonen, (circulaire) economie en recreatie & toerisme.
Lid en plaatsvervangend voorzitter van de commissie ruimte.
Lid van agendacommissie.
Fractiepenningmeester en eerste aanspreekpunt voor de Gooi & Vechtstreek.

“Alleen ga je sneller, samen kom je verder”

  • 37 jaar
  • Curaçao
  • Hilversum
  • Zij/haar

Dit Afrikaanse spreekwoord spreekt me aan, omdat ik geloof dat we samen met elkaar een groene, sterke en gezonde toekomst kunnen creëren. 

Laurien is opgegroeid in Bussum en woont met haar gezin in Hilversum. Ze heeft zich kandidaat gesteld voor Provinciale Staten om in Noord-Holland een positieve bijdrage te leveren aan de toekomst.

Laurien is op 29 maart 2023 geïnstalleerd als Statenlid.

Mijn drijfveren

Wat mij drijft als lid van Provinciale Staten is de wens om een positieve bijdrage te leveren aan die toekomst. Ik ben betrokken bij de uitdagingen die wereldwijd spelen op het gebied van klimaatverandering, afname van biodiversiteit en vervuiling van het milieu. In m’n dagelijks werk bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken ondersteunen we gemeenschappen in sub-Sahara Afrika om zich voor te bereiden op klimaatverandering. 
 
Ook in Nederland, in onze eigen leefomgeving, zijn de uitdagingen die op ons afkomen groot. In Noord-Holland staan we voor de opgaven over hoe we onze schaarse ruimte inrichten, hoe we onze regionale economie vormgeven en hoe we toekomstbestendig gaan wonen, werken en reizen. Ik wil graag meewerken aan oplossingen en aan tastbare resultaten voor iedereen in onze provincie. Opgegroeid in Bussum en wonend in Hilversum, voel ik me sterk verbonden met Noord-Holland: ik sta dicht bij de mensen en het landschap. 

Kansen benutten Noord-Holland is een veelzijdige provincie met een sterke economie. We hebben de kans om hierop voort te bouwen en concrete verbetering in te zetten door grote bedrijven en het MKB te laten verduurzamen. 
Transities vormgeven De noodzakelijke transitie zal niet gemakkelijk zijn. Maar ik zie uiteindelijk een wereld voor me waar we hernieuwbare energie gebruiken, schone lucht inademen, minder afhankelijk zijn van vervuilende auto’s en industrie, wonen in goed geïsoleerde huizen, de natuur beschermd blijft en ervoor zorgen dat de generaties na ons in Nederland nog steeds droge voeten hebben. Daar zal ik in de Provinciale Staten voor staan. 

Lievelingsplek in Noord-Holland

We hebben in onze provincie zoveel mooie plekken, maar als ik er één moet kiezen ga ik voor de Ankeveense plassen. Ik vind het heerlijk om daar tussen het water en de vogels tot rust te komen. Met natuurlijk als hoogtepunt de momenten dat het mogelijk is om daar in de winter te schaatsen. 

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is voor mij de partij van de positieve, constructieve houding, waar iedereen zichzelf mag zijn, waar we naar elkaar omkijken en waar inspraak, discussie en debat niet wordt geschuwd. 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik hou erg van cabaret; één van mijn favoriete culturele plekken is daarom ook de Kleine Komedie in Amsterdam. 

Mijn favoriete boek

Een boek dat op mij een diepe indruk heeft gemaakt is Het huis van de moskee van Kader Abdolah. In dat boek is prachtig opgeschreven hoe de maatschappelijke ontwikkelingen in Iran een enorme druk leggen op de verhoudingen binnen een familie.