Binnen de singel meer ruimte voor voetgangers en fietsers

De binnenstad is het bruisende hart van onze stad. Hier is het dat we feest vieren, onze ondernemers werken aan innovatie en waar we elkaar ontmoeten. Onze stad wordt steeds drukker, en daarmee neemt de behoefte aan ruimte toe. Daarom is het tijd dat de auto in de binnenstad plaats maakt.

Eerst Walstraat, Tweede Walstraat, Hertogplein en Hertogstraat autovrij

Stapsgewijs breiden we het voetgangersgebied in het centrum uit. Een eerste stap zouden bijvoorbeeld de Eerst Walstraat en Tweede Walstraat of het Hertogplein en de Hertogstraat kunnen zijn. Hier maken auto´s plaats voor bedrijvigheid en recreatie.

Voor bewoners en laad-los verkeer blijft de binnenstad uiteraard bereikbaar met de auto. Tegelijkertijd verbeteren we de verbinding van het openbaar vervoer met Plein 44 en zorgen we voor de beschikbaarheid van nieuwe deelvervoersopties in de binnenstad. Zo blijft de binnenstad wel goed bereikbaar.

De Waalkade wordt busvrij

De Waalkade, voor veel toeristen hét visitekaartje van Nijmegen, moet grootschalig anders ingericht worden. In het verlengde van de binnenstad moet dit de nieuwe groene parel worden van Nijmegen.

Als het aan D66 ligt gaat de Waalkade er als het volgt uit zien:

  • Een oase van groen
  • Ruimte voor ruim opgezette terrassen
  • Volop ruimte voor evenementen