Johan Pas benoemd tot wethouder, Thomas Gardien tot raadslid

Johan Pas is door de gemeenteraad benoemd tot één van de nieuwe wethouders van Maastricht. De plek als raadslid die daarmee vrijkomt wordt ingevuld door Thomas Gardien. Claudia Demas wordt de nieuwe fractievoorzitter.

Johan Pas nieuwe wethouder

Johan Pas gaat als nieuwe wethouder van D66 Maastricht aan de slag in het nieuwe college van burgemeester en wethouders van Maastricht. Hij heeft daarbij de portefeuille Wonen, Onderwijs, Welstand en Studentenstad. “Ik ben er trots op dat ik mee mag bouwen aan een Maastricht van morgen. Een Maastricht waarin kansen zijn voor iedereen”, aldus Pas.

Thomas Gardien als raadslid

Met het toetreden van Johan Pas tot het college komt er een plek in de raadsfractie van D66 Maastricht beschikbaar. Naast Claudia Demas, Bert Jongen en Miriam Elfassih zal nu ook Thomas Gardien aan de slag gaan als raadslid. Thomas Gardien was al reeds actief bij de fractie als burgerlid. “Ik vind het eervol om mij nu ook als raadslid in te mogen zetten voor Maastricht”, zegt Gardien. “Ik wil werken aan een stad waar plek is voor studenten en starters. Een stad met toekomstperspectief. Daar ga ik vanaf nu als jongste gemeenteraadslid mijn steentje aan bijdragen.”

Claudia Demas als fractievoorzitter

Pas was voorheen ook de fractievoorzitter van D66 Maastricht. Claudia Demas zal dit stokje gaan overnemen. Demas: “Ik ben verheugd om als fractievoorzitter te mogen toetreden. Samen met het D66 team gaan we ons enorm inzetten voor onze stad Maastricht.”