Leiden zoekt een nieuwe burgemeester!

Vanaf woensdag kan er gesolliciteerd worden om burgemeester van Leiden te worden. De vacaturetekst is vorige week vastgesteld door de gemeenteraad. D66 fractievoorzitter Sander van Diepen: “Het liefst zien we als D66’ers natuurlijk een gekozen burgemeester. Helaas is dat nu niet mogelijk, maar de Leidenaar heeft zoveel mogelijk kunnen inspreken in deze uitvraag.”

Gekozen burgemeester

Twintig jaar lang heeft Leiden met Henri Lenferink een gekozen burgemeester gehad. Dat beviel goed, maar door landelijke regelgeving is dit nu helaas niet meer mogelijk. Wel is het mogelijk om de stad zoveel mogelijk een rol te geven bij het opstellen van de profielschets. Dat is gebeurd. De profielschets is de vacature voor de nieuwe burgemeester. Ruim tweeduizend inwoners hebben hierover meegedacht. Waaronder bijna tweehonderd reacties in het Engels. Zodat ook de internationale Leidenaar gehoord is.

Vertrouwenscommissie

Vanuit de fractie van D66 Leiden zit raadslid Linda Beimer in de Vertrouwenscommissie. Deze commissie doet de voorbereidingen en neemt de sollicitatiegesprekken af. Uiteindelijk zullen ze met een advies komen aan de gemeenteraad voor de benoeming van een nieuwe burgemeester. Van Diepen: “Wij zijn heel benieuwd wie dit zal worden. Alle vertrouwen in de vertrouwenscommissie!”
 
Geïnteresseerd? Solliciteren kan tot 4 april!