Linda Beimer

Linda Beimer - Beeld: Anneke van Gruijthuijsen

Bijna 35 jaar geleden ben ik geboren in het mooie Twente. Na mijn middelbare school wilde ik de wereld leren kennen, studeren en genieten van stadse studentenleven. En ik koos voor Leiden. Ik kon toen niet vermoeden dat ik hier nu nooit meer weg zou willen. 

Ik heb in Leiden de kans gekregen om te worden wie ik nu ben. Ik heb hier kunnen studeren, kunnen wonen, werken en ik heb een fantastisch leuke theatergroep gevonden waar ik menig avond mee doorbreng. Maar ondanks al die theatrale lessen heb ik het Leidse accent nooit geleerd, en die Twentse tongval is juist gebleven. 
Pas afgelopen jaar heb ik besloten dat ik mij kandidaat wilde stellen voor de gemeenteraad. De stad ligt er fantastisch bij, maar ik zie dat de verschillen in de stad ook heel groot kunnen zijn. Vanuit mijn vrijwilligerswerk begeleid ik jongeren die moeilijker mee kunnen doen, die niet de steun vanuit huis hebben die andere kinderen wel hebben, en die deze steun juist zo nodig hebben. Die jongeren zou ik graag meer hulp willen bieden. 

Ook op andere gebieden is er ongelijkheid. Vrienden van mij zouden graag een huis kopen, maar hebben in de stad geen kans. Ook is onbewust een ongelijkheid in behandeling door de overheid. Omdat niet iedereen weet wat hun mogelijkheden zijn, wat hun rechten zijn en wat er nu precies in de brieven staat die ze krijgen.

Ik wil graag mijn bijdrage leveren aan het verkleinen van de ongelijkheid van kansen en mogelijkheden. 

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Het Imperiumtheater! Dit kleine theater, vlak naast dat andere, iets grotere, theater aan de Oude Vest is zonder twijfel mijn favoriete plek in de stad. Al 15 jaar speel ik hier met mijn theatergroep ‘Moeders Mooiste’ meerdere voorstellingen per jaar. Ik heb hier geweldige avonden beleeft en wil iedereen uitnodigen vooral de kleine theaters te bezoeken, hier speelt het talent van de toekomst!

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Leiden moet een stad voor iedereen blijven waarbij we daadwerkelijk iedereen een eerlijke kans geven om mee te doen. Het maakt nu wél uit of je op de Burggravenlaan of Agaatlaan opgroeit. Dat mag niet de bedoeling zijn, en daar moet de gemeente de komende jaren echt mee aan de slag. 

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Kinderen moeten makkelijker huiswerkbegeleiding kunnen krijgen, beter leren lezen en de hulp krijgen die ze nodig hebben. 
  • Starters moeten de kans krijgen om Leiden te blijven wonen
  • Burgers moeten beter betrokken worden bij wat er in de stad speelt en welke invloed ze daar op hebben.