Mantelzorg in IJsselstein

Aan alle mantelzorgers in IJsselstein

Beste mantelzorgers,

Jullie zijn in IJsselstein mogelijk met 10.000! Jullie zorgen voor vader, moeder, broer, zus, buren, vrienden, naasten en dierbaren. Hoe bijzonder is dat!
Vorige week woensdag waren wij bij het Steunpunt Mantelzorg IJsselstein. Dafne Maaswinkel legde uit hoe en wat er allemaal speelt bij de mantelzorg in IJsselstein.

Wij zijn zeer onder de indruk van wat jullie allemaal doen en met hoevelen jullie zijn!

De hoeveelheid tijd die jullie kwijt zijn aan het uitvinden, uitzoeken, nabellen, in de wacht staan, terugbellen, opnieuw invullen, nogmaals aanpassen, elders invullen, insturen, inzenden, uitleggen is verdrietig makend. Je wilt immers gewoon voor diegene zorgen, ernaar toe, iets doen, luisteren en een arm eromheen!

Onze overheid probeert zo goed mogelijk voor ons te zorgen maar doordat zij probeert om het iedereen in elke vorm en uitzondering speciaal naar de zin te maken en ook nog de hier en daar voorkomende fraudeurs te herkennen, is het oerwoud van regels ontstaan. En is het bijna ondoenlijk om hier zonder hulp uit te komen.

Dafne gaf aan dat er op allerlei manieren hele goede dingen gebeuren in IJsselstein. Voor jullie én voor degenen waar je voor zorgt. En toch zou het heel erg helpen als er misschien nog een soort Dafne extra bij komt. Die de weg weet in het doolhof van regels, verzekeringen, formulieren en instanties.

Beste gemeenteraad en college, kunnen wij – mede gezien de vergrijzing die onderweg is waardoor de verhouding mantelzorger / inwoners alleen maar minder gunstig zal worden – ervoor zorgen dat:
a) er nog een Dafne komt
b) wij er alles aan doen om in elk geval in IJsselstein het doolhof van regels zo eenvoudig mogelijk te houden

Nogmaals, onze dank aan alle mantelzorgers in IJsselstein en aan het Steunpunt Mantelzorg en aan Pulse voor alles wat jullie voor elkaar en anderen betekenen. Dit is hartverwarmend!

Met warme groet,
D66 IJsselstein