Astrid van Schoonacker

Astrid van Schoonacker - Beeld: D66 Hillegom

  • 50 jaar
  • Hillegom

Lievelingsplek in Hillegom

Mijn lievelingsplek in Hillegom is de Oude Beek. Het is heerlijk om daar te wandelen tussen de bollenvelden en met uitzicht op het dorp.

Welke kansen zie jij voor Hillegom?

In de bloembollensector zorgen slimme innovaties en moderne technologieën al voor een efficiënte en duurzame productiewijze. Die kansen liggen er ook voor andere sectoren en voor het bestuur van Hillegom.
Voor inwoners liggen er kansen om de verbinding te zoeken met elkaar. Zo is de VoorleesExpress een prachtig initiatief waarbij vrijwilligers, kinderen en gezinnen van en met elkaar kunnen leren.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

1.     Verkeer: Er gaat nu te veel zwaar verkeer over de N208 door het dorp. Dat brengt o.a. veel vervuiling. Het zou goed zijn om bedrijven waar veel vrachtverkeer komt te stimuleren naar de bedrijventerreinen aan de randen van het dorp te verhuizen).
2.     Dorpsstraat: De aanpak van het gebied rondom de Oude Pomp heeft goed uitgepakt. Als dit verder uitgebreid zou kunnen worden naar het Henri Dunantplein Zuid dan zou dat wellicht ook meer winkels en winkelend publiek aan kunnen trekken en/of mensen die willen genieten in horecagelegenheden.
3.     Kunst en cultuur: Meer aandacht hiervoor en verbindingen (met o.a. het onderwijs).