Ons verkiezings-programma 2022

Hillegom is een dorp met een rijke culturele geschiedenis. Een dorp waar het fijn wonen, leven en werken is. Maar ook een dorp met kansen en uitdagingen op het gebied van wonen, bereikbaarheid en duurzaamheid.

Een lokale partij

D66 Hillegom staat pal voor ons dorp. Als lokale afdeling van een landelijke partij hebben wij directe lijnen met bestuurders in de provincie en de rijksoverheid. Tegelijkertijd zijn we als lokale partij goed geworteld in het dorp waarin wij leven en bepalen wij zelf onze koers. Onze kandidaat raadsleden vertegenwoordigen alle Hillegommers. Van Hillegommers waarvan de ouders in Hillegom geboren en getogen zijn tot nieuwe Hillegommers die onlangs gekozen hebben in Hillegom te komen wonen. Hillegom is het meest noordelijke dorp in Zuid-Holland, wat ons betreft het mooiste bollendorp en de poort tot de Duin- en Bollenstreek.
Hillegom is niet ‘af’ en ons samenleven kan nóg beter.

Beeld: D66 Hillegom

D66 Hillegom opereert vanuit de fundamentele waarden van vrijheid voor en gelijkwaardigheid van ieder mens, ongeacht opvattingen, geloof, seksuele geaardheid, gerichtheid of herkomst. Ook lichamelijke integriteit en een respectvol gehanteerde vrijheid van meningsvorming en -uiting, inclusief respect voor onze democratische rechtsstaat staan bij ons hoog in het vaandel. Dit zijn voor ons centrale en altijd geldende waarden.

D66 Hillegom staat voor een dorp waarin iedereen zich veilig en thuis voelt; een dorp met volop aandacht voor onderwijs, sport, cultuur en gezondheid; een dorp met goede betaalbare woningen voor jong en oud; een dorp met een groen, landelijk karakter en een levendig centrum; een dorp dat goed bereikbaar is met openbaar vervoer en (elektrische) auto; een dorp waarin het aantrekkelijk is om te wandelen en te fietsen en het verkeer veilig is; een dorp dat schoon is en waarin gebruik wordt gemaakt van duurzame energie. Kortom, een dorp waarin we nu en in de toekomst samen met veel plezier wonen, werken en leven.