Isabelle van der Lans

Isabelle van der Lans - Beeld: D66 Hillegom
Ik ben 44 jaar, getrouwd met Maurice. Ik heb twee zoons van 11 en bijna 14. Ik woon nu bijna 17 jaar in Hillegom. Ik werk als docent Nederlands in het volwassenenonderwijs, daarnaast ben ik coach voor studenten en jong volwassenen.

  • 46 jaar
  • Hillegom

In mijn vrije tijd zing en speel ik bij een theatergezelschap. Ik houd van cultuur en vind goed onderwijs belangrijk. Ik heb 7 jaar in de MR van de school van mijn kinderen gezeten en vind het leuk en interessant om in zaken te duiken en te zien hoe iets verbeterd kan worden.

Lievelingsplek in Hillegom

Het terras van Nissa. Lekker, gezond eten met uitzicht op een mooi, historisch stukje Hillegom: de oude pomp, oude pandjes en in de verte de Hoftuin met het gemeentehuis.
Hip en historie samen op een plek.

Welke kansen zie jij voor Hillegom?

Hillegom is een dorp waar het fijn wonen is, inmiddels verandert er veel, met name door de zoektocht naar een betaalbare woning. Traditie, historie en meer stadse gewoontes vinden elkaar steeds meer. De ontwikkeling van een groener dorp, waar het prettig wonen is, dat goed bereikbaar is en waar de stad om de hoek ligt, is al in gang gezet en met de goede impulsen en maatregelen kan dit voor Hillegom zeker gerealiseerd worden

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Ik wil graag dat de sociale kaart voor de (laagdrempelige) jeugdzorg toegankelijk kan worden: als er iets is met je kind, dan zou er een (digitale) plek moeten zijn waar je gemakkelijk adressen kan vinden van hulpverleners, waarbij duidelijk is wie wat vergoedt en betaalt. En waarbij niet per se de GGZ ingeschakeld zou moeten worden.  Dit zou ook voor de school, het CJG en de huisarts duidelijk moeten zijn. Voorbeelden van zaken die nu ondoorzichtig zijn: slaapproblemen, stress bij kinderen, (faal)angst, hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit.
  • Ik zou graag zien dat de gemeente er is voor haar burgers en dat er een openheid en transparantie is voor de burgers. Dat er meer meegedacht wordt in plaats van de nadruk leggen op formele regels.
  • Ik zou graag zien dat Hillegom gezonder en meer ontwikkeld wordt, meer aandacht voor bewegen, cultuur en leven in een groene omgeving.