Simone Brassien

Simone Brassien - Beeld: Anne Brassien

Maak kennis met Simone

  • 34 jaar
  • Groningen
  • Harderwijk, Drielanden

Waarom stel jij je kandidaat voor de verkiezingen?

Ik vind het belangrijk om te laten zien dat we het verschil kunnen maken in onze eigen gemeente. Soms voelt het alsof je weinig kunt betekenen en dat de politiek te ver weg staat. Niks is minder waar! Juist door betrokken te zijn, je mening en ervaringen te delen, maken we samen het verschil. Daar wil ik onderdeel van zijn en daarom heb ik me kandidaat gesteld voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen.

Lievelingsplek in Harderwijk?

Ik haal heel graag een cappuccino to-go bij YAM om vervolgens een rondje langs het water, de boulevard en door de binnenstad te lopen. Daarna sluit ik in de zomer graag af met een ijsje bij Patrijs, kijkend naar de zonsondergang. Als je geluk hebt komt er ook nog een aantal botters de haven in varen.

Wat betekent D66 (Harderwijk) voor jou?

Ik sloot me aan bij D66 Harderwijk toen ik, na jaren in het buitenland, weer terug was in Harderwijk. Een warm bad om bij te komen. Een plek waar ruimte is voor iedereen en waar goede gesprekken worden gevoerd. Een plek voor gelijkgestemden, waar we tegelijk elkaar durven uit te dagen om anders naar uitdagingen te kijken.

Ik ben heel graag buiten. In het bos, langs het water of in mn eigen tuin. De natuur geeft me ruimte om na te denken maar soms ook juist ruimte om te stoppen met denken en te focussen op de bloemen, planten en dieren. Vanaf 2022 heb ik samen met een vriendin een volkstuin en gaan we zowel groenten als veel mooie bloemen verbouwen! Natuurlijk doet een netflix serie het ook altijd goed!

De historische binnenstad – een echte Hanzestad. Knus en gezellig, met veel geschiedenis. Ik loop graag een rondje door de stad om alle nieuwe toevoegingen te zien. Zoals de nieuwe wandelpromenade langs het water in de binnenstad of het Cresentpark in Drielanden.