Vrij om overal jezelf te zijn

In onze gemeente moet je altijd en overal jezelf kunnen zijn Beeld: D66 beeldbank

Ben je écht vrij als je niet wordt uitgenodigd voor een sollicitatie, omdat je een ‘niet-Nederlands klinkende’ achternaam hebt? Als je op school niet uit de kast durft te komen? Of als je als vrouw de top nog niet kunt bereiken?

In Nederland moet je altijd en overal jezelf kunnen zijn. Natuurlijk zijn we trots om het eerste land te zijn waar je mocht trouwen met iemand van je eigen geslacht.

Maar dat is geen reden om tevreden achterover te leunen. Homohaat, institutioneel racisme en genderongelijkheid is nog niet overwonnen.

Soms is de oplossing om regels aan te passen. Nieuwe wetten te maken die mensen vrijer maken. De geschiedenis leert dat de aanpak van ongelijkheid een lange mars is. En dat er sprongen worden gemaakt als mensen van zich laten horen. Dat zullen wij altijd doen.

De gemeente neemt actief de voorbeeldrol op Onze gemeente neemt het initiatief om een Regenbooggemeente te worden
Inclusie van alle inwoners betekent meer kansengelijkheid Ondersteuning van lokale (vrijwilligers)organisaties en – initiatieven

Vroegsignalering bij schuldproblematiek zorgt voor minder ernstige gevolgen voor de betrokkenen, zowel praktisch als mentaal

De bedragen in de mee-doen regeling worden significant verhoogd
Toegankelijkheid van alle (semi)-openbare gebouwen faciliteren Mensen met een fysieke beperking hebben nog niet op alle plekken gemakkelijk toegang

Samen met inwoners, ondernemers en leden hebben we nagedacht en gesproken over onze ideeën voor de toekomst. In het verkiezingsprogramma lees je deze plannen waarmee we de komende jaren aan de slag willen gaan.

Je bent pas vrij als iedereen dat is. D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft.