Paul-Jan Teeken

Beeld: Evert van der Worp

In mijn werkzame leven heb ik vanaf mijn 16e in veel verschillende rollen te maken gehad en samengewerkt met mensen uit alle lagen van de bevolking. Van verslavingszorg tot begeleiding van topsport paarden, van bejaardenzorg tot de hotelbranche, van bouw tot natuurvoeding, van jongerenwerk tot het openbaar vervoer. 

  • 55 jaar
  • Zeist
  • Deventer
  • Hij/hem

Anders dan voor velen binnen de politiek is mijn scholing tot HBO werk- en denkniveau niet voortgekomen uit jarenlange studie maar uit de praktijk op de werkvloer. 
 
Ook heb ik mij jarenlang verdiept in de politiek. Bijeenkomsten bijgewoond, livestreams en modules gevolgd, persoonlijke gesprekken met mensen uit de politiek van verschillende partijen. In elke functie die ik heb gehad, heb ik mijn plek ervaren als die van een bruggenbouwer. Situaties van meerdere kanten blijven bekijken, mijzelf wezenlijk verdiepen in de standpunten van de ander in plaats van angstig vasthouden aan het eigen gelijk en van daaruit mensen tot elkaar brengen. Heel praktisch, heel concreet en vooral ook heel betrokken. 
 
Het risico van dichtbij en naast de mensen staan, is de terugkerende worsteling van keuzes moeten maken, wetende dat je niet iedereen tevreden kan houden. Vanachter papier of beeldscherm beslissingen nemen over geschreven namen heeft een andere persoonlijke impact dan je verbonden weten met de mens achter de naam. Maar het is juist deze oprechte verbinding die, naar mijn idee, nodig is om de grote problemen die er zijn, op de juiste manier aan te pakken en op te lossen. De grootste uitdagingen waar we voor staan, landelijk en ook in Deventer, zijn ook de punten die bij D66 bovenaan de lijst staan. Klimaat, wonen en onderwijs. 
 
Met bovengenoemde ervaring en bevlogenheid die ik in mij heb, wil ik mij daarom heel graag namens D66 kandidaat stellen voor de Deventer gemeenteraad en samen deze uitdagingen aangaan. 

In 2008 werd de gemeente Deventer één van de eerste regenboog steden van Nederland. Toch is er nog veel werk op het gebied van diversiteit en inclusiviteit. Deventer heeft alle mogelijkheden om, net als in 2013, weer vooraan te lopen als “Hand in Hand gemeente”.      

• Ik ben bezig om PRIDE66 Oost-Nederland in Deventer op te zetten.

• Ik zou graag meewerken aan het bevorderen van de betrokkenheid van de burger bij de gemeente en andersom.  

• De relatie tussen hulpverlenende instanties en de jeugd bevorderen. Evenementen organiseren waardoor er meer inzicht en begrip is voor elkaar.         

“Anders dan voor velen binnen de politiek is mijn scholing tot HBO werk- en denkniveau niet voortgekomen uit jarenlange studie maar uit de praktijk op de werkvloer.”