Harry Michels

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

Waarnemend voorzitter

Harry is tot het bestuur toegetreden als ‘algemeen bestuurslid’ in 2021. En werd tijdelijk waarnemend voorzitter in mei 2023.
“Ik ben Harry Michels, partner van Ine, vader van Roos, strategisch omgevingsmanager en onderhandelaar voor gemeenten en provincies en politiek junkie. Mijn politieke levensloop leidde mij van de PPR via de PvdA naar D66. Ik maakte de overstap van PPR naar PvdA na een bijeenkomst in Tilburg waar de komst van ‘Klein Links’ werd aangekondigd. Ik koos voor progressieve politiek in het centrum van de macht en dus de PvdA. Voor deze partij zat in ook een periode in de gemeenteraad van Bloemendaal. We vormden een college met VVD en CDA. Ik kon bijdragen door creatief akkoorden te smeden met onze coalitie partners, verschillen te overbruggen. Zo nu en dan in achterkamertjes.

De worsteling van de PvdA met haarzelf bracht mij naar D66. Een duidelijk sociaal liberaal geluid. Sinds mijn raadsperiode ben ik lokaal politiek niet actief geweest. Professioneel werkte ik aan grote infrastructurele projecten in Noord-Holland en daarbuiten. Ik begeleidde in meerdere sectoren de dialoog tussen de Arbeidsinspectie en werknemers- en werkgeversorganisatie. Internationaal leidde ik gesprekken tussen de leden van een wereldwijd verband van consumenten organisatie. Nu help ik een grotere gemeente in Nederland met het gesprek met haar inwoners over grootschalige opwek van duurzame energie.

Als bestuurslid wil ik D66 als progressieve impuls in Bloemendaal sterker maken.”