In gesprek met raadslid Joris Brandts

Maak kennis met Joris

In gesprek met raadslid Joris Brandts (video van 1 minuut) Beeld: Rutger Jansen

De komende vier jaar wil raadslid Joris Brandts zich inzetten voor álle Arnhemmers. Niet alleen de Arnhemmers die hier nu al wonen, maar ook de toekomstige bewoners van de stad. “Dat betekent dat we voor iedereen een passende woning moeten vinden.” In video’s van 1 minuut vertellen onze raadsleden waar zij zich in de gemeenteraad voor in gaan zetten. Als derde Joris vanuit het mooie Park Sonsbeek.

Inzet in de raad

Al van jongs af aan is Joris Brandts maatschappelijk betrokken. Dat begon al in de Achterhoek, waar hij geboren en getogen is. Sinds hij in Arnhem woont, voelt hij zich zeer gemotiveerd om iets te betekenen voor de stad en haar inwoners. Arnhem is volgens Joris een stad waar we ondanks de schaarse ruimte, voor iedereen een plek creëren. De huidige woningmarkt werkt ontwrichtend, maar er liggen ook kansen. Kansen waarvan Joris vindt dat de gemeente Arnhem die moet durven pakken. Daarnaast gaat hij zich ook op het gebied van economie en mobiliteit inzetten voor de stad van de toekomst.

Favoriete plek in Arnhem

Joris vertoeft graag in de vele parken die Arnhem rijk is. Hardlopen in park Angerenstein of Klarenbeek en in de zomer met vrienden naar het Sonsbeekpark. “Arnhem heeft een fantastisch profiel. Groen, creatief en innovatief. En daar zet ik me de komende jaren voor in.”

Portefeuilles

Joris is contactpersoon voor de beleidsterreinen/onderwerpen:

 • Bouwen & wonen:
  Grondzaken, Stadsblokken en Meinerswijk, Studentenhuisvesting, Vergunningen en handhaving, Volkshuisvesting, Wonen.
 • Economische zaken:
  Binnenstad, Citymarketing, Creatieve economie, Economie en innovatie, Evenementen, Leegstand, Ondernemersklimaat, Start-ups en scale-ups, Toerisme, Winkeltijden.
 • Verkeer & vervoer:
  Fietsverkeer, Milieuzone, Mobiliteit, Openbaar Vervoer, Parkeren.
 • Werk & inkomen:
  Participatiewet, Werk en inkomen, Werkbedrijf Scalabor, Werkgelegenheid.

Wijken

En contactpersoon voor de stadsdelen/wijken:

 • Stadsdeel Noordwest:
  Burgemeesterswijk, Gulden Bodem, Heijenoord, Het Dorp, Hoogkamp, Klarendal, Klingelbeek, Lombok, Schaarsbergen, Sint Marten, Sonsbeek-Noord, Sterrenberg, Transvaalbuurt.
 • Stadsdeel Vredenburg/Kronenburg/Rijkerswoerd:
  Appelgaard, Gaardenhage, Holthuizen, Kronenburg, Rijkerswoerd, Vredenburg.


Stuur Joris een e-mail.