Hans de Vroome

Hans de Vroome - Hans de Vroome Beeld: Jan Adelaar

Geboren en getogen Groninger Hans de Vroome studeerde Verkeerskunde en werkte in uiteenlopende adviesfuncties op het gebied van het openbaar vervoer. Arnhem kent hem als bevlogen raadslid (2011-2018) en als wethouder voor onder andere jeugd, onderwijs en cultuur (2018-2021). In 2024 vervangt hij raadslid Suzan Kemperman tijdens haar zwangerschapsverlof.

  • 69 jaar
  • Groningen
  • Arnhem
  • Hij/hem

“De veranderende samenleving blijft mijn overtuiging in de richtingwijzers van D66 versterken. Ik ga ook in de dagelijkse praktijk voor de eigen kracht, voor duurzaamheid, voor over de grenzen, voor belonen en verdelen en voor respect voor de grondrechten. Anders gezegd; ik ben een overtuigd sociaalliberaal.”

“Maatschappelijke betrokkenheid is voor mij een sterke drijfveer. De stad goed en nog beter leren kennen. Dat is niet alleen interessant; je kunt ook wat betekenen! Er is veel wat mij raakt. Veel dingen gaan goed in een stad, maar er gaan ook altijd dingen minder. Het mogen bijdragen aan de ontwikkeling van onze stad en haar inwoners is fantastisch! In welk domein dan ook. Veel voor elkaar krijgen en dat vooral blijven doen. Dat geeft voldoening. Politiek is gunnen!”

“Graag werk ik mee aan een duurzaam en toekomstbestendig Arnhem, met kansen voor iedereen, met wonen, met werk, met creativiteit en innovatie. Een mooier Arnhem waar we met z’n allen trots op zijn. Bestuurlijke, bedrijfsmatige en ook politieke ervaring kan en wil ik graag inbrengen in fractie en raad.”

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Arnhem kent er vele, maar toch is mijn lievelingsplek Sonsbeek. In dat park worden op vele plaatsen, geschiedenis, cultuur en natuur ‘op het mooist met elkaar gecombineerd.’

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Laten we alle kansen vanuit landelijk voor het bouwen van woningen, het tegengaan van de klimaatverandering en het reduceren van de tweedeling, met volle kracht grijpen door een goede lokale vertaling aan te bieden. Bovendien, alle kansen die we kunnen grijpen om het vertrouwen in de politiek te herstellen verdienen het om gegrepen te worden. Dat begint vooral ook bij onszelf; bij de politici. Het goede voorbeeld geven – verbeteren en helpen als uitgangspunt – is vaak de sleutel tot een gedragen succes! En dan kan je veel!

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is voor mij het kompas voor het leven. Zoals gezegd, ik ben een overtuigd sociaalliberaal. Ik leef met de richtingwijzers van mijn partij.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Verleden van Nederland. Recent me weer meer bewust geworden van het feit dat je je geschiedenis moet kennen, wil je wat zinnigs over de toekomst van je stad en land kunnen vinden en kunnen zeggen.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Graag bezoek ik een voorstelling van Introdans. Vanwege het ongekende niveau van het dansgezelschap. Zij zijn dé bevestiging dat we als stad wat met onze schouwburg moeten doen. Ik kan niet wachten tot de vernieuwde stadsschouwburg weer opent.

Nevenfuncties

– Directeur De Vroome Management & Consultancy BV
– Partner en bestuurderscoach Loopbaan na Politiek
– Lid VvE Park Sonswijck 2 (onbezoldigd)
– Lid en bestuurslid van Stadssociëteit De Kade (onbezoldigd)