Stage politieke communicatie

Ben jij een enthousiaste student die het leuk vindt om zich in te zetten voor een politieke partij? Heb jij het gevoel dat je iets wilt bijdragen aan de stad en onze maatschappij? Wil jij je ontwikkelen op het gebied van politieke communicatie? Dan is deze stage misschien wel iets voor jou!

D66 Amsterdam biedt een stage aan voor de periode 1 september 2022 – 31 maart 2023. Het betreft een stage waar je met de communicatiemedewerker van het fractiebureau van D66 nauw zult samenwerken om content te creëren op de socialmediakanalen van D66 Amsterdam. Ook zal je meewerken aan het schrijven van persberichten.

Affiniteit met het sociaal-liberale gedachtegoed is een pre.

Wat ga je doen?

Als stagiair zal je onder begeleiding van de persvoorlichter en communicatiemedewerker van D66 Amsterdam meewerken aan de online aanwezigheid en profilering van D66 Amsterdam. Denk hierbij aan het maken van posts voor instagram, facebook, twitter en onze webpagina. Daarnaast zal je meewerken aan het schrijven van persberichten, algemene politieke communicatie, contact met stakeholders en is er ruimte voor een eigen project. Jij kan eraan bijdragen dat het geluid van D66 bij alle Amsterdammers bekend is!

Naar wie zijn we op zoek?

D66 Amsterdam is op zoek naar een enthousiaste student die fulltime beschikbaar is voor een stage van ± 6 maanden. In overleg kan dit korter. Jij bent bij voorkeur een: mbo-, hbo- of wo-student media, (politieke) communicatie, grafisch design of een andere gemotiveerde opleiding. Ervaring of aanleg voor schrijven, taal en editingprogramma’s is gewenst.

Waar?

Je werkt in het kloppend hart van de Amsterdamse democratie: op het stadhuis! Hier zal je de meeste tijd doorbrengen op de politieke gang waar alle politieke partijen, van links tot rechts, hun fractiebureau hebben. 

Solliciteren kan door middel van een motivatiebrief + cv te sturen naar [email protected].
Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.