D66 Amsterdam als vereniging

D66 Amsterdam is een politieke vereniging, gevormd door haar leden. De leden van D66 zijn het kloppend hart van de vereniging. Benieuwd wat je voor D66 Amsterdam kunt betekenen? En wat de vereniging voor jou kan betekenen? Heel veel!

Op deze pagina vind je informatie over hoe jij als lid mee kan denken, mee kan doen, en mee kan beslissen. Je kan inhoudelijk bij dragen aan de partij in Amsterdam via de kennisgroepen. Binnen kennisgroepen verzamelen leden zich rondom een inhoudelijk thema. Vaak hebben zij vanwege hun werk en/of opleiding kennis van het thema en willen zij volgens het sociaal-liberaal gedachtegoed actief met dit thema aan de slag gaan. Via kennisgroepen denken leden mee met raadsleden. Ook leveren kennisgroepen elke vier jaar de bouwstenen voor het verkiezingsprogramma.

Onze leden beslissen mee over de politieke koers. Zij denken mee door input te leveren voor debatten, mee te discussiëren over beleidsthema’s en door het vormen van standpunten. Daarnaast zijn er verschillende groepen van leden, die zich op actieve wijze inzetten voor een bepaald onderwerp. Tot slot organiseert D66 Amsterdam ook verschillende trainingen en opleiding, zoals de Masterclass. Hiernaast staan links naar pagina’s met meer informatie over de verschillende mogelijkheden om actief bij te dragen aan het verenigingsleven in de partij in Amsterdam.

Bovenaan de lijst van prioriteiten van de afdeling D66 Amsterdam staan de politiek en de leden. Redelijk logisch voor een politieke partij. Als vereniging kunnen we daaraan op verschillende manieren invulling geven. Om dat allemaal in goede banen te leiden hebben we in de loop der jaren een set aan afspraken en tijdslijnen neer gezet. Hierdoor weten alle leden waar ze aan toe zijn en kunnen ze hun stem laten horen. Meer details over deze besluitvorming en procedures zijn te vinden in de link hiernaast.


De leden maken D66 Amsterdam: voor en achter de schermen. Om bijzondere leden in het zonnetje te zetten kent D66 Amsterdam twee onderscheidingen. De René van Veen Award wordt elk jaar gegeven aan vrijwilligers binnen D66 Amsterdam, die zich op bijzondere wijze voor de vereniging hebben ingezet. De Rick ten Have Award is ingesteld om D66-politici in het zonnetje te zetten, die na drie of meer termijnen in de gemeenteraad of stadsdeel politiek een punt achter hun carrière zetten.

  1. Lees hier meer over de awards en wie deze onderscheidingen hebben ontvangen.

Nu de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart eraan komen is het extra belangrijk dat we zoveel mogelijk Amsterdammers kunnen bereiken met onze boodschap. Met uw bijdrage helpt u het verschil te maken voor onze toekomst. Help D66 Amsterdam deze verkiezingen met een donatie of wordt vrijwilliger in uw stadsdeel.